Robin satsade på bekväm jordvärme

Robin Linnér är uppvuxen på landet och van vid vedpannor. Dessutom ligger skogen runt husknuten. Men till den nya drömvillan blev det jordvärme från CTC.

Huset är på väg att bli klart efter två års slit. Robin Linnér och hans sambo Isabelle Andersson har nyligen flyttat in i villan, som ligger i en glänta i den småländska skogen.

– Jag tänkte länge att jag skulle ha en vedpanna. I alla fall som komplement till värmepumpen. Det är gamla vanor som sitter i, säger Robin Linnér.

”Värmepumpen sköter sig själv”

I hans släkt är det skogen som bidragit till uppvärmningen i decennier. Men nu är det slut med det. Det är inte bara Robin som satsat på värmepump från CTC, det har även hans föräldrar gjort på gården intill.

– Det är bekvämlighet som fått oss att välja jordvärme. Ved ska huggas, torkas, klyvas, men värmepumpen sköter sig själv, säger Robin Linnér som jobbar som elektriker.

Robin Linnér valde att satsa på en värmepump från CTC. Värmepumpen är varvtalsstyrd vilket innebär att den automatiskt anpassar sig till husets effektbehov under året.

Sista husfixet

Värmepumpen, en CTC GSi, har gått i elva månader utan problem.

– Inte en enda felkod. Den bara tuggar på. Jag är väldigt nöjd, säger han.

Nu kan han och sambon koncentrera sig på det sista när det gäller att få huset klart, bland annat ska bastun in.

– Vi lagt många timmar på det här. Men nu är det snart klart. Det känns jäkligt bra. 

Många fördelar 

En jordvärmepump värmer upp en villa eller fastighet genom att utnyttja solvärme som lagrats i marken. Fördelarna med jordvärme är många. Förutom att det är en miljövänlig uppvärmningsmetod är det tryggt och effektivt och du slipper borra på din tomt. 

Läs mer om CTC:s sjö- och jordvärmepumpar här.
Rulla till toppen