Så målar vi nästa år – här är årets kulör 2022

Luftigt, friskt och livfullt – enligt färgtillverkaren Nordsjö vi går en ljus färgpalett till mötes. Här är årets kulör 2022!

Efter att ha varit instängda och begränsade till följd av pandemin är det många av oss som börjat längta ut i naturen. Och att naturen tar allt större plats också i våra hem, både i form av material och färgval, blir allt vanligare. Att naturen står som främsta inspirationskälla för Årets kulör 2022 är därför knappast någon slump.

Årets kulör 2022 fungerar med en mängd andra nyanser, från mjuka neutrala kulörer till glada ljusa toner.

– Årets kulör, Bright Skies, kommer hjälpa oss att anamma nya idéer och drömma om en ny framtid. Kulören speglar den gränslösa himlen ovanför oss, vilket ger oss utrymme att omdefiniera rollen för våra hem, naturen, konsten och nya röster i våra liv. Vi tror på att ge människor möjlighet att blomstra genom kulörers oändliga möjligheter till att visa vem man är.”, säger Ann-Charlotte Linde, nordisk kulörchef på Nordsjö.

Nordsjö beskriver den ljusblå kulören som en vitaliserande nyans som för in naturens positiva effekter i hemmet.

Bright Skies ska, precis som namnet antyder, skapa en känsla av nya andetag och frisk luft i hemmet. Tillsammans med Årets kulör lanserar Nordsjö dessutom fyra helt nya kulörpaletter fyllda med ljusa färger för ett mer livfullt hem.

Du hittar kulören här.

Scroll to Top