Höstens 3 viktigaste kökstrender – enligt designern Lotta Agaton

Ny säsong betyder nya trender i köket och inför hösten har inredningsdesignern Lotta Agaton listat de tre viktigaste. Spana in trenderna här!

Ny säsong betyder ny inspiration i köket! Den här säsongen är ledorden hållbarhet, funktionalitet och nordisk natur – och inför hösten har Lotta Agaton i samarbete med köksföretaget Marbodal listat de viktigaste trenderna just nu.

Höstens viktigaste kökstrender enligt Lotta Agaton:

1. Naturnära

Naturen fortsätter att inspirera i våra hem! Mjuka och organiska former dominerar tillsammans med jordnära och lugnande kulörer samt rustika och naturnära materialval på såväl inredningsdetaljer och möbler som köksskåp och luckor.

– Naturens detaljer, färger och texturer är en tydlig trend i hemmen och kommer fortsätta att vara framöver. Ta in naturen och jobba med det du har omkring dig. Du kanske stylar ditt kök genom att plocka in kvistar från din trädgård eller använder dina färska råvaror som du ska laga mat med för att få in naturen i köket, säger Lotta Agaton, inredningsdesigner.

Det nya kökskonceptet Signatur Ekbacken är inspirerat av den nordiska naturen. Foto Marbodal

2. Hållbart

Vi tänker ett steg längre och livslängden på våra kök och dess inredning blir allt viktigare. Vi vill inte längre byta ut något i onödan och värnar om att göra långsiktiga och omsorgsfulla val. Därför kommer en stark och ihållande trend vara hållbarhet. Vi väljer hållbara material som både ska se, kännas och hålla länge och åldras på ett vackert sätt. Även naturliga, lugnande och okomplicerade kulörer får framträda och tonsätta våra kök.

Hållbara och långsiktiga materialval och är en stor trend. Foto Marbodal

3. Multifuktionellt

Allt mer tid ägnas i hemmet och kökets funktioner blir därför ännu viktigare. I framtiden kommer vi vilja ha ut mer av våra kök än tidigare – både när det kommer till design och funktionalitet. Köket kan fungera som arbetsplats och kreativ vrå i ena sekunden och vara stället vänner och familj samlas vid för att umgås den andra. Och det klassiska köksutseendet är inte längre vad det varit.

Den nya köksön från Signatur Ekbacken fungerar såväl i köket som fristående för sig själv. Foto Marbodal
Rulla till toppen