Julen på Ikea – se bilderna och nyheterna här

Stämningsfull belysning, naturinspirerade toner och klassiska detaljer. Snart landar julen på Ikea – se nyheterna och bilderna här!

Neutrala toner, skogsgrönt och detaljer inspirerade av natur och tradition – så ser vintern och julen ut på Ikea 2021.

Mysig belysning

En röd tråd i vinterns kollektion är önskan om att göra vardagen mer speciell och ombonad. Bland annat genom mysiga ljuskällor både inomhus och i trädgården. Ikea välkomnar även julen med vackra dekorationer och stämningsfull belysning, som förutom neutrala toner även bjuder på en del mer klassiska julkulörer.

Bland belysningsnyheterna syns serien Stråla, som bjuder på ljusstakar, ljusslingor, adventsstjärnor och lyktor.

Naturmaterial och graninspirerade glöggmuggar

Bland dekorationerna hittar man bland annat material som papper gjort på restprodukter från annan produktion och växtdelar samt en rustik bringare och mugg tillverkade av hantverkare av Ikeas partner inom socialt entreprenörskap, Doi Tung.

– De är perfekta till julglöggen, men du kan såklart använda dem året om. För mig var det viktigt med en grov utsida och att den glaserade insidan skulle ha en färg, så att man överraskas. Karaffen är lite granformad och den stapelbara muggen har samma form som toppen. Kanske ingenting man tänker på, men det blir en fin relation när du ser dem tillsammans, säger designern Andreas Fredriksson.

Nyheterna börjar släppas på Ikea i oktober 2021.

Rulla till toppen