Maximalistisk färgfest hos Ikea – nytt samarbete med Zandra Rhodes

Mönsterbonanza, färgfest och livfulla textilier och inredningsdetaljer. Nu lanserar Ikea en helt ny kollektion i samarbete med den brittiska designern Zandra Rhodes.

Den brittiska mönster- och textildesignern Zandra Rhodes har blivit synonym med sina djärva mönster och levande färger och varit med och påverkat mode- och textilbranschen i femtio år. Hennes okonventionella och färgstarka mönster har ofta inspirerats av resor – chevronmönster från Ukraina, symboler från ursprungsbefolkningen i Nordamerika, japanska blommor, kalligrafi och snäckskal.

Zandra Rhodes är mönster- och textildesigner – känd för sina färgstarka kreationer.

Nu lanserar Ikea och Rhodes en helt ny kollektion, som präglas av hennes orädda förhållningssätt med fokus på färg och mönster.

Enligt Ikea handlar kollektionen, som döpts till Karismatisk, om att ha roligt med sin inredning. Att våga mixa och matcha kuddar, mattor, textilier som man vill och addera en gnutta färg eller massor av mönster.

– Det är en kollektion där man kan välja att låta enbart en produkt, eller flera, ur kollektionen lysa upp ens liv, säger Zandra Rhodes. 

Även om kollektionen är kraftfull när det kommer till både färg och form så är även funktion högst närvarande. Tillsammans med Zandra har IKEA utgått från de fem dimensionerna av Demokratisk design: form, funktion, kvalitet och hållbarhet till ett lågt pris, för att skapa lekfulla lösningar på vardagens behov. Flera av produkterna är även tillverkade av återvunna material.

Våra 5 favoriter från kollektionen Karismatisk:

Lampskärm, 199 kr.

Kuddfodral, 49 kr.

Skärmvägg, 499 kr.

Pläd, 399 kr.

Spegel, 179 kr.

Kollektionen släpps på Ikea.se och alla Ikea-varuhus (förutom Gävle, Örebro, Linköping, Sundsvall, Kållered och Haparanda) den 10 september.

Rulla till toppen