Stylisten tipsar: Så skapar du höstmys i vardagsrummet

Längtar du efter att förvandla hemmet till en höstmysig oas? Vi bad Hus & Hems stylist Matilda Appelberg dela med sig av sina bästa knep för hur du skapar ett riktigt mysigt vardagsrum i höst.

1. Stora mattor

Ge rummet en skön uppdatering med en stor härlig matta, gärna med lång lugg för att höja mysfaktorn ett extra steg. Låt mattan få bre ut sig över hela golvet och låt hela soffgruppen få stå på mattan om det går, detta ger en snygg inramning och givetvis en skön känsla för fötterna. 

Foto Classic Collection

2. Mörk färgpalett 

Måla och inred med mörka, dramatiska färger. Att till exempel måla en vägg i en dov grön färg kan både ge ett elegant intryck och kännas varmt och mysigt på samma gång. För att maximera den mörka känslan kan alla väggar målas in, till och med taket. Trivs du bättre i en ljusare miljö, då är det istället textilierna som kan få gå i mörka toner.

Foto Jotun

3. Levande ljus 

Ja de är en självklarhet för höstmyset – de levande ljusen! Variera gärna mellan värmeljus i små ljushållare, snygga blockljus och långa smala antikljus i vackra ljusstakar. Olika höjder skapar ett fint stilleben med en skön balans.

Foto House Doctor

4. Sköna materialmixar

Skira glasvaser, rustika trämöbler och eleganta kuddar i sammet. Mixen av material skapar en fin balans som samtidigt ger en ombonad känsla och värme åt rummet.

Foto Åhléns

5. Mjuka fårskinn

Mysigaste av alla textiler är väl ändå fårskinn. Det passar lika bra på golvet som att lägga i en fåtölj eller soffa, och visst ger det en snabb förändring hemma som tydligt visar att vi har gått in i en ny årstid.

Foto Sheperd of Sweden
Scroll to Top