7 sätt att göra höstfint hemma med hjälp av textilier

Genom att byta ut textilierna hemma kan du skapa stor förändring med minimal ansträngning. Och sköna plädar, kuddar och mattor är kanske extra förknippat med just höstmys. Här är 7 fina sätt att göra höstfint hemma med hjälp av textilier.

1. Inred med höstens röda toner

Vinrött, rostrött och bärnstensfärgat – låt höstens trendiga färgskala ta plats i ditt hem i höst. Satsa på en bordsduk i en varm, dämpad röd nyans, bulla upp med vinröda kuddar i soffan eller bädda med en vackert roströd pläd i sovrummet.

Foto Himla

2. Blanda olika mönster i soffan

Den här hösten är vi inte rädda för att blanda såväl färger som mönster. Antingen kan du hålla dig till en enhetlig färgskala där bara mönstren skiljer sig åt, eller så låter du både färger och mönster sticka ut mer. Här är det bara fantasin som sätter gränserna!

Foto Chhatwal & Jonsson

3. Satsa på en matta med lång lugg

Finns det något mysigare än en riktigt mjuk och skön matta? Vi tror knappast det. Det är dessutom ett enkelt sätt att skapa stor förändring i ett rum. Den här hösten längtar vi lite extra efter mattor med lång lugg.

Foto Layered

4. Uppdatera överkastet

Sätt stilen i sovrummet med ett överkast i höstens palett. Den här säsongen syns förutom bruna och roströda överkast även gröna, grå och blå. För en extra mysig höstkänsla kan du välja ett överkast med lurviga detaljer.

Foto H&M Home

5. Byt ut handdukarna

Att lägga lite extra tid på att välja matchande handdukar gör stor skillnad för helhetsintrycket i badrummet. För dig som tröttnat på vanlig frotté bjuder den här hösten på många handdukar i linne med våfflad textur.

6. Inred med naturmaterial och ton i ton

Skapa en mysig höstkänsla i vardagsrummet genom att inreda med naturmaterial och nyanser som gärna får gå ton i ton. Rogivande, stilrent och så mysigt!

Foto Classic Collection

7. Skapa en mysig läshörna

Läshörnan är på uppgång och vi vill åter igen ha en specifik plats där vi kan mysa med en god bok och en kopp te. Gör fåtöljen eller gungstolen extra bekväm med en fårskinnspläd och kuddar i linne.

Foto Himla
Rulla till toppen