6 spännande inredningstrender hösten 2021

Ny säsong betyder nya spännande trender att inspireras av. Men hur inreder vi helst hösten 2021? Vi har listat 6 trender att ha koll på.

1. Murrig palett

Starka färger och ljusa kulörer i all ära, men hösten 2021 är det äntligen dags att mysa ikapp med murriga toner i varma nyanser. I höstens trendpalett hittar man allt från brunt och mörkrött till orange. Den murriga färgskalan syns bland annat på lampor, kuddar och plädar men även på möbler och väggar.

Foto &Tradition
Foto &Tradition

2. Ännu mer rotting

Sedan materialet rotting seglade upp på trendhimlen för ett antal år sedan har det bara fortsatt att öka i popularitet – och ännu tycks vi inte få nog. Den här hösten syns nämligen det omtyckta materialet överallt, på allt från lampskärmar till stora skåp. Tidigare har vi sett inredningar med enstaka detaljer i rotting, men den här säsongen vill vi maxa trenden genom att inreda med flera rottingdetaljer i samma rum.

Foto Fermliving
Foto Bloomingville

3. Mörka träslag

Som ett komplement till den murriga paletten syns mörka träslag i inredningen. I form av mindre möbler som bord, stolar och pallar men även stora tunga möbler i mörkt trä – som känns helt rätt hösten 2021.

Foto Fermliving
Foto &Tradition

4. Neon

En uppstickare som syns allt mer i inredningsbilden är neon – både när det kommer till poppig neonbelysning och starkt lysande inredningsdetaljer. Med Neon tube från Hay kan du exempelvis skapa en poppig ljusinstallation hemma eller så inreder du med neonfärgade möbler, coffee table-böcker eller dekorativa föremål. Den här säsongen kommer bland annat neonfärgade möbler från String.

Foto Hay
Foto Hay

5. Blå och lila accenter

Vi tar med oss nyanser av blått och lila in i höstmörkret. Kulörerna syns framför allt som accentfärg på olika inredningsdetaljer – som en enstaka fåtölj, matta, lampa, kudde, pläd eller vas.

Foto Broste Copenhagen
Foto &Tradition

6. Nytt ljus på hemmakontoret

Att arbeta från hemmet har för många blivit det nya normala, därför är det kanske inte så konstigt att mer ljus riktas på hemmakontoret och dess inredning. Glöm tråkiga kontorsstolar och kala skrivbordshörnor – i höst vill vi att hemmakontoret ska kännas mysigt, inspirerande och vi lägger gärna extra tid på att få till den känsla vi vill ha.

Foto Fermliving
Foto Bloomingville

Rulla till toppen