5 stora sovrumstrender hösten 2021

Mjuka sänggavlar, varma nyanser, blå accenter och trädetaljer. Låt sovrummet bli en ombonad och mysig oas i höst! Vi tipsar om 5 fina trender att inspireras av.

1. Varma jordiga nyanser

De varma och jordiga nyanserna fortsätter att värma oss även den här säsongen. Paletten, som främst syns på bäddset, kuddar, plädar och överkast matchas gärna med trä, grått och dekorativa detaljer eller belysning i mässing.

Foto Himla
Foto Himla

2. Rogivande blåskala

Klassiskt – men minst lika trendigt. Hösten 2021 får den blå färgskalan åter igen ta plats i våra sovrum. Antingen väljer du väl utvalda detaljer och textilier i den vackra kulören eller så låter du den ta för sig på väggar och möbler.

Foto Mille Notti
Foto Broste Copenhagen

3. Taktila ytor

Vi vill ha sovrumsinredning som är lika skön att titta på som att röra vid, och den här säsongen får vi inte nog av sänggavlar med mjuka rundlar, ribbade överkast och taktila mattor.

Foto Serenite
Foto Vauni

4. Trädetaljer

Vi fortsätter att inspireras av naturen och trä som material blir allt viktigare – inte minst i våra sovrum. Den här säsongen känns inget träslag fel men i sovrummet vurmas det lite extra för mörkare trä och rotting.

Foto H&M Home
Foto H&M Home

5. Beige och ljust

Vi går en mörk årstid till mötes – men en av höstens stora sovrumstrender går i motsatt riktning. Här dominerar nämligen nyanser av beige och ledorden stavas ljusa nyanser och ton i ton.

Foto Åhléns
Foto Midnatt
Rulla till toppen