Sudda ut gränsen mellan inne och ute – så väljer du rätt dörrar

Nu under sommaren flyttar vi ut i våra trädgårdar och altaner, men när det blir kallare framåt höstkanten slutar vi ofta njuta av den härliga utemiljön – men så behöver det inte vara. Med skjut- och vikdörrar binder du samman ute och inne på ett naturligt sätt så att du kan njuta av ljuset och…

Valet av altandörrar påverkar inte bara ljusinsläppet och rummets utseende, utan hela husets atmosfär Därför är det bra att fundera över vilken typ av dörr som passar dig och ditt hus och du kan bland annat fundera över hur stor öppning du vill ha, vilket material dörren ska vara i – och förstås hur den ska se ut. Två populära varianter på altandörrar är skjutdörrar och vikdörrar, och det är inte svårt att förstå varför.  

Fördelar med skjut- och vikdörrar

Skjutdörrar och vikdörrar binder samman inomhus och utomhus på ett naturligt sätt och deras generösa glaspartier ger ett härligt ljusinsläpp och skapar rymd i rummet, och när de dras upp blir öppningen stor till utemiljön. Varken skjut- eller vikdörrarna tar upp onödigt utrymme från inomhusytan, och tack vare att Kronfönster kan anpassa partiernas öppningsfunktioner kan de skräddarsy det som passar bäst hos dig.

Skjutdörrarna öppnas genom att du skjuter den åt sidan precis så mycket som du önskar, men oavsett hur mycket du öppnar får du ett härligt panoramaperspektiv mot utsidan. Vikdörrar å sin sida kan öppnas på flera olika sätt. Du väljer själv om du vill att den ska öppnas in mot rummet eller ut mot trädgården, och om alla dörrblad ska öppnas i en riktning eller om ett ska gå att öppna separat som en vanlig dörr. Hur många dörrblad du behöver beror på väggens storlek, och på Kronfönsters hemsida finns en enkel guide hur du bäst mäter öppningens storlek. Kronfönster tillverkar dörrarna först efter att du beställt dem, vilket gör att de kommer göras i precis de mått som du önskar för att passa just ditt hem.

När dörrarna väl är på plats kan du själv välja hur mycket de öppnas, beroende på om du så vill njuta av sommarens ljumna vindar, släppa in hunden, vädra ur huset eller kanske lyssna till regnet.

Förutom att skjut- och vikdörrar både är fina och skapar ljus och rymd inomhus är det även ett bra alternativ när det kommer till säkerhet, bland annat tack vare att du kan ha öppet utan att oroa dig för att dörrarna slår igen av kastvindar. De är dessutom väl isolerade och ger ett behagligt inomhusklimat, både på sommaren och vintern. Och trots att du håller dörrarna stängda kommer inomhusmiljön att kännas större tack vare det generösa ljusinsläppet som de ger. Dörrarna är dessutom energieffektiva och kan bidra till att husets uppvärmningskostnader sänks.

Välja rätt material och färg för ditt hus

Vad gäller material- och färgval i dörrarna är det bra att låta husets karaktär styra. Kronfönster har dörrar i både trä, aluminium och PVC. Trä ger ett genuint intryck vilket bland annat passar på sekelskifteshus och materialet är otroligt hållbart, så länge du sköter om det rätt med jämna mellanrum, medan aluminium och PVC passar mer moderna hus, och materialen håller under lång tid utan något större underhåll.

Både vik- och skjutdörrar går att få i olika färger, men den populäraste är vit. Det är även möjligt att välja en färg på utsidan och en annan färg på insidan, vilket kan göra att de smälter in bättre i husets utseende.

Både vik- och skjutdörrarna har välisolerade glaspartier med laminerat glas på insidan och härdat glas på utsidan vilket minskar risken för skador om glaset går sönder och försvårar dessutom för inbrottstjuven – allt enligt Boverkets lagkrav. På så sätt kan du känna dig trygg med dina nya dörrar!

Om Kronfönster

Kronfönster tillverkar sina produkter i fabriken först efter din beställning. Det medför att de kunnat ta bort fördyrande mellanhänder och lagerkostnader. Alla produkter är tillverkade med kvalité i fokus och genom en förenklad logistik där köpet går direkt till dig som kund från webbplatsen kan de stolt erbjuda mest fönster för pengarna! Kronfönster har sålt fönster online sedan 2005 och ser fram emot att få hjälpa dig med dina fönster.

Besök Kronfönsters webbshop och få ditt pris på: www.kronfonster.se/butiken/ eller kontakta någon av deras duktiga fönsterexperter på 0470-79 50 50 för rådgivning och prisförslag!

Rulla till toppen