Ikea flyttar in till stan – läs allt om nya satsningen här

Fyra våningar fyllda med inredningsinspiration – Ikea lanserar ny storsatsning och öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm city. Läs om allt vi vet här!

Nyligen gick Ikea ut med nyheten att nya varuhus i mindre butiksformat planeras öppna i flera olika städer runtom i Sverige under 2021, med start i Norrköping. Och nu kommer nästa stora nyhet – sommaren 2022 öppnar Ikea ett helt nytt cityvaruhus mitt i Stockholm.

Under 2021 kommer Ikea i mindre butiksformat att öppna i tiotalet städer.

Det nya varuhuset kommer att bestå av 8 000 kvadratmeter inredning fördelade på fyra våningsplan i Gallerian i centrala Stockholm.

– Storstadsområdet växer. Därför vill vi komplettera våra två varuhus i Stockholm och vår e-handel med fler mötesplatser. Det ger våra kunder fler möjligheter att besöka oss där de bor, lever och arbetar. Oavsett var man är, vad man behöver och när man behöver det vill vi finnas där för att hjälpa till att skapa ett bättre liv hemma, säger Lena Herder, landschef på Ikea Sverige.

Sommaren 2022 öppnar Ikea det nya cityvaruhuset i Gallerian i Stockholm.

Ikeas cityvaruhus finns sedan tidigare i städer som Paris, New York och Tokyo. Enligt Ikea erbjuder konceptet ett stort sortiment heminredningsprodukter och personlig service från inredningsexperter. Det ska även blir lättare för besökare att hitta mer hållbara produkter och lösningar, bland annat genom att en hel avdelning kommer bestå av enbart second hand-möbler. I cityvaruhuset kommer även det nya restaurangkonceptet Swedish Deli att ta plats.

Något som skiljer cityvaruhuset från Ikeas vanliga varuhus är att bland annat att det inte finns något tag-själv-lager, utan större produkter kommer levereras direkt hem till Ikeas kunder. 

Cityvaruhuset kommer vara 8 000 kvadratmeter stort och fördelas på fyra våningar, varav tre av våningarna kommer vara öppna för kunder.

– Med vårt nya cityvaruhus blir vi närvarande i stockholmarnas liv på ett helt annat sätt än tidigare. Vi vill skapa en plats där människor kan mötas och inspireras till att skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de har råd med. Här kommer vi bjuda in till events med designers, släppa nya kollektioner och skapa kreativa workshops, säger Sara Vestberg, inredningschef på Ikea Sverige.   

Scroll to Top