Stylisten tipsar – så inreder du smart och snyggt i hallen

En riktigt snygg hall med smart förvaring som gör att kaos och stök blir ett minne blott. Låter det för bra för att vara sant? Här delar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg med sig av 5 knep som gör stor skillnad.

1. Möbler med dubbla funktioner

Möbler och inredning med dubbla funktioner är utmärkt för den lilla hallen. En sittbänk med förvaring under locket eller varför inte ett skoskåp där toppskivan får agera avlastningsyta för nycklar, plånbok och mobil.

Foto Ellos Home
Foto Boråstapeter

2. Dold förvaring

Många gånger upplever vi att det snabbt blir rörigt och stökigt i hallen. Ofta beror detta på att vi har förvaringslösningar där man ser ytterkläderna och skorna – tamburmajorer, hatthyllor, kroklister och skoställ. Byt ut detta mot dold förvaring. En snygg platsbyggd garderob, ett skoskåp som rymmer alla skor eller varför inte förvara i fina korgar. Detta kommer garanterat att göra stor skillnad för din hall.

Foto Elfa
Foto Ikea

3. Skapa en välkomnande hall

Visst ska hallen i första hand fungera praktiskt, men detta utrymme kan samtidigt också få vara vackert, det är ju trots allt det första man möter när man kommer hem. Ge hallen lite extra kärlek och låt väggarna få en fin kulör (välj en färg med högt glanstal så är det lätt att torka av om det blir smutsigt) och skapa blickfång med tavlor och andra väggdekorationer. Textil ger en ombonad känsla så inred gärna med en stor dörrmatta eller gångmatta.

Foto Ikea
Foto Nordal

4. Förstora med speglar och färg

Många hallar saknar fönster och dagsljus så även om din hall inte är liten kan den ändå upplevas så. Med hjälp av färgval och speglar kan du trolla och få känslan av en större hall. Speglar skapar en illusion av rymd och reflekterar ljus. Ljusa färgval på väggar och inredning får hallen att upplevas luftigare, även hur du väljer att måla färgen kan påverka. Genom att måla in en hatthylla i samma färg som väggen skapas en illusion av att allt hänger ihop, istället för att det ”sticker ut” från väggen och tar plats. 

Foto Ikea
Foto Boråstapeter

5. Bygg på höjden 

Att bygga på höjden passar i de flesta hallar men är såklart extra optimalt för den lilla hallen. Rama in en dörr med hyllor är både effektfullt och praktiskt, eller varför inte sätta upp skåp ovanför och bakom dörrar och placera kroklister i flera rader. Tänk på att inte sätta fövaring på alla väggar, då kan rummet snabbt kännas alldeles för trångt.

Foto Elfa
Foto Ikea
Rulla till toppen