5 härliga boktips för sommarens lata dagar

Vad är väl en sommar utan massor av bra läsning? Här får du fem härliga boktips som tar dig till oövervinnerlig kärlek, oväntade vänskaper – och mörka familjehemligheter.

Läsning hör hela året till, men vi kan inte sticka under stolen med att sommaren är den årstid då vi läser som allra mest. Därför är en härlig bok lika självklar att packa ner i strandväskan som picknickfilten och kaffetermosen. Här är fem härliga feelgood-romaner som värmer våra hjärtan i sommar, oavsett om solen väljer att kika fram eller inte!

1.Sömmerskans gåva
Av Fiona Valpy

5 härliga boktips för sommarens lata dagar

Bästsäljande Fiona Valpy har tagit världen med storm med böcker som översatts till 20 språk. I den här gripande romanen om mödrar och döttrar tar vi oss till andra världskrigets Paris i en berättelse om kärlek, vänskap och om att möta vår egen historia.

Året är 1940 och Paris är ockuperat av nazisterna. Här jobbar tre sömmerskor som alla bär på stora hemligheter. Mirelle är med i motståndsrörelsen, Claire har blivit förförd av en tysk officer och Vivenne bär på något större än någon kunnat ana. Frågan är om deras eget förbund är starkt nog och om de kan överleva den mörkaste tiden i mänsklighetens historia utan att slitas isär?

Många år senare åker Claire barnbarn Harriet till Paris i sökandet efter sina rötter och får då uppräcka familjens mörka historia, som är betydligt mer dramatisk än hon kunnat föreställa sig.

Provläs Sömmerskans gåva här!

Lektioner i kärlek
Av Lucy Dillon

5 härliga boktips för sommarens lata dagar

Författaren Lucy Dillon har väl knappast undgått någon som gillar riktiga feelgoodromaner. Nu är hon tillbaka med ännu en roman där vi får följa hur Jeannie och Dans ”I do” blev till ett ”I don’t know”.

Tysta och tillbakadragna Jeannie och sportiga och utåtriktade Dan fick kontakt på nätet och när de möttes första gången sa det klick direkt. Efter en tid friar Dan mitt på Brooklyn Bridge – och Jeannie svarade ja utan att blinka. Men ju närmare vigseln de kommer desto mer börjar Jeannie tvivla på om detta verkligen är rätt. När Dan plötsligt råkar ut för en olycka kan hon inte undgå att undra om det var hon som orsakade den.

När oväntade saker händer tvingas vi stanna upp och fråga oss själva: vad vill vi göra egentligen, och för vem gör vi det? Det är några av frågorna som Jeannie måste ta itu med.

Provläs Lektioner i kärlek här!

Kära Emmie Blue
Av Lia Louis

5 härliga boktips för sommarens lata dagar

I denna hjärtevärmande roman om kärlek och vänskap får vi följa berättelsen om hur en ballong, ett brev och en bekännelse kan föra två främlingars liv samman.

När Emmie var 16 år släppte hon iväg en ballong vid den brittiska kusten. I ballongen hade hon skrivit ett brev med sitt namn, sin mailadress och en hemlighet hon ville frigöra sig från. Några veckor senare blir hon kontaktad av Lucas som hittat ballongen i Frankrike. Det blev början på deras vänskap.

14 år senare är Emmie hopplöst kär i honom. När hon åker för att hälsa på honom för att fira deras gemensamma 30-årsdag tror hon att han äntligen kommer ställa den där frågan hon drömt om i alla år….

Provläs Kära Emmie Blue här! 

Vid horisonten
Av Nora Roberts

5 härliga boktips för sommarens lata dagar

Nora Roberts är stjärnföfattaren som säljer 34 böcker i minuten världen över. Nu kan du äntligen dyka in i den fjärde och sista delen i hennes serie om familjen i Chesapeake Bay som vi får följa bland både kärlek och starka familjeband.

Under Seth Quinns första tio år i livet levde han som i en mardröm med en mamma som behandlade honom illa, men som tur var räddades han av familjen Quinn. I vuxen ålder återvänder han till Chesapeake Bay och träffar nyinflyttade Drusilla. Attraktionen dem emellan slår ned som en blixt från klar himmel, men Dru tänker inte ge bort sitt hjärta så lätt.

För att ha en chans med Dru måste Seth först ta itu med sitt förflutna innan de kan få någon slags framtid ihop – och möta mamman som svek honom.

Provläs Vid horisonten här!

28 somrar
Av Elin Hilderbrand

5 härliga boktips för sommarens lata dagar

Internationellt bästsäljande Elin Hilderbrand har kallats ”The Queen of the summer beach read”. De flesta av hennes böcker utspelar sig på ön mysiga Nantucket – och så även denna roman som handlar om en kärlek som är oövervinnerlig – eller är den verkligen det?

Året är 1993 och Mallory Blessing har precis flyttat till Nantucket. När hennes bror kommer dit med sina vänner på sin svensexa träffar hon Jake. Attraktionen är omedelbar och de spenderar en helg tillsammans i Mallorys lilla hus vid stranden. Livet drar dem dock åt olika håll, men de lovar varandra att ses en gång varje år under samma helg och på samma plats – ett löfte som är heligt för dem båda.

De fortsätter att ses på detta unika sätt år efter år för att behålla relationen med varandra, men ett år är det bara en av dem som dyker upp. Vad har hänt? Kan kärleken övervinna allt eller är det försent?

Provläs 28 somrar här!

Om SelmaStories

Böcker, författare och aktuella ämnen som det pratas om – eller kommer att pratas om. Intervjuer, reportage, filmer och tips om såväl skönlitteratur som faktaböcker. Läs om det först på SelmaStories.

Som prenumerant på SelmaStories nyhetsbrev får du allt spännande från deras värld – direkt i din mejlbox. Då får du också ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter.

Trevlig sommarläsning!
Rulla till toppen