Säkra hemmet med Ring – expertens bästa tips

Att hemmet är vår trygga plats håller du säkert med om – men det finns många saker man kan göra för att öka säkerheten hemma. Vi bad Dave Ward, säkerhetsexpert och Managing Director för Euproa på hemsäkerhetsföretaget Ring dela med sig av sina bästa tips.

Vad är viktigast att tänka på när man ska skaffa ett hemsäkerhetssystem?

– Som vi alla vet är alla familjer och hem olika så det finns ingen lösning som passar alla. Det viktigaste är att utgå från just dina behov, fundera på vilka funktioner du vill ha och om det är något särskilt som känns extra viktigt för dig. Jag brukar prata om sinnesro och att det kan fås på många olika sätt, från att kunna se och prata med den som ringer på dörren när du sitter i soffan till att du får en notis i telefonen eller plattan när någon rör sig i ditt hem eller trädgård när du är bortrest, eller att kunna se i mobilen att barnen kommit hem från skolan när du är på jobbet. De flesta vill ha koll och veta vad som händer hemma även när de inte är där. Det är i det vi tar avstamp när vi designar produkter och funktioner – vi utgår från kundens behov istället för att bara fokusera på tekniken bakom. Det är upp till oss att se till att varje ny produkt eller funktion vi introducerar är enkel, effektiv och tillgänglig för alla. Därför har vi beslutat att inte ha krångliga abonnemang eller dyra avgifter när du flyttar. Vi vet också att vissa användare föredrar trådbundna enheter, medan andra föredrar batteridrivna eller till och med solceller. Och sist men inte minst, vi tror starkt på att ett hemsäkerhetssystem inte måste kosta skjortan.

 

 

Säkra hemmet med Ring – expertens bästa tips

Hur vet jag vad som passar just mitt hem?

– Användare hör ofta av sig till oss och berättar om hur de integrerat Rings produkter i sina hem – i allt från sommarstugor till husbåtar. Även om alla hem naturligtvis är olika, är människors behov ofta ganska lika. Oavsett om vi är hemma eller borta vill vi veta att de saker vi bryr oss om är trygga och säkra. Det fina med gör-det-själv-system är att du faktiskt inte behöver göra allt på samma gång och kan anpassa din hemsäkerhetslösning efter just dina behov. Vi har sett kunder som börjar med en liten inomhuskamera för att hålla ett öga på hunden när de handlar och som sedan har valt att lägga till en videodörrklocka för att inte missa paketleveranser när de inte är hemma. Ring Alarm är ett flexibelt gör-det-själv-larmsystem som många har som grund för sin hemsäkerhetslösning för att sedan anpassa och lägga till kameror för utomhus- eller inomhusbruk, eller en videodörrklocka efter behov. Dessutom kan du koppla ihop dina enheter för en uppkopplad säkerhetslösning för hela hemmet. Till exempel kan Ring Alarm kopplas till befintliga Ring videodörrklockor och kameror i Ring-appen, så att när alarmet utlöses, aktiveras automatiskt alla kameror och filmar även om de inte upptäcker rörelse

Säkra hemmet med Ring – expertens bästa tips
Dave Ward, säkerhetsexpert och Managing Director för Euproa på hemsäkerhetsföretaget Ring.

Vilka säkerhetstrender ser du i framtiden?

– Jag tror att smarta hemsäkerhetssystem blir ännu mer flexibla för att passa varje kunds personliga behov av att hålla koll. Under pandemin har vi varit hemma mer än någonsin och våra rutiner har på ett eller annat sätt ändrats. Nu efterfrågas säkra, kontaktlösa leveranser och möjligheten att hålla kontakten via video. Dessutom kan det vara bra att kunna se vem som ringer på dörren under ett konferenssamtal. Vi är ödmjuka inför våra kunder och över att höra hur de litar på våra produkter, från att underlätta säkra, kontaktlösa leveranser till att hålla kontakten via video eller så kallad Live-View. Eller om du arbetar på övervåningen medan barnen gör sina läxor en trappa ner, kan du känna dig extra trygg genom att ha sensorer på dörrar som skickar en notis om dörren öppnas. Dessutom kan det vara bra att kunna se vem som ringer på dörren under ett konferenssamtal. Att höra olika berättelser och få återkoppling från våra användare motiverar oss att fortsätta komma på nya effektiva lösningar och produkter för våra kunder.

4 smarta säkerhetslösningar

 • Håll koll på dörren
  En videodörrklocka är perfekt om du vill kunna svara när det ringer på dörren när du inte kan öppna eller inte är hemma. Även populärt för föräldrar som är på jobbet och direkt får en notis när barnen är hemma från skolan.
 • Larmsystem för trygghet
  Ett larmsystem med sensorer på fönster och dörrar gör att du direkt meddelas om någon obehörig kommer in. Dessutom är Ring Alarm ett smart säkerhetssystem perfekt för hyresgäster eftersom det inte kräver abonnemang eller att du gör permanenta hål i väggen.  
 • Hus med trädgård
  Utomhussäkerhetskameror med inbyggda spotlights såsom Ring Flodlight Cam Wired Pro eller Spotlight Cam aktiveras av rörelse i din trädgård och meddelar dig i din mobil eller surfplatta.
 • Ett extra öga på hemmet
  Vill du kunna se så att allt är i sin ordning i sommarstugan, eller kunna titta till katten när du är på jobbet? Då är en inomhuskamera såsom Ring Indoor Cam ett bra alternativ!

Scroll to Top