Så väljer du rätt fönster till just ditt hus

Funderar du på att byta fönster på ditt hus? Det finns många valmöjligheter på marknaden, och det är inte helt rätt att veta vad man ska välja. Här guidar vi dig till att välja lätt fönster till just ditt hus och dina behov!

Våren är här och det är dags att se över fönstren på villan eller sommarhuset efter ännu en säsong av regn, snö och stormar. Kanske funderar du över om du kan byta nuvarande fönster till några mer energieffektiva eller till några som följer husets stil bättre. Bygger du nytt hus har du förmodligen tänkt om både en och två gånger vilka fönster du ska välja. Oavsett vad finns det flera anledningar att fundera över vilka fönster som passar just ditt hus bäst. 

På marknaden finns det en mängd fönster att välja mellan, med olika design, funktioner och material. Vilken typ av hus du bor i är en av många komponenter att ta hänsyn till när du ska göra ditt val, eftersom det påverkar hela husets karaktär, både invändigt och utvändigt. Dessa fönster passar för just din hustyp:

Sekelskiftesvilla – kan det vara passande att välja fönster i allmogestil med spröjs
Funkisvilla – stilrena och minimalistiska fönster
Modernt hus – stora fönster med mycket ljusinsläpp

Fönstrets funktion

Men det är inte bara utseendet som är viktigt när det kommer till fönster, det är även deras funktion vilket bland annat kan påverka din och familjens livskvalitet. Beroende på husets kondition och isolering så utrustar Kronfönster sina produkter med glaskassetter som ger dig maximal prestanda för just ditt hus. Deras produkter är redan rikligt utrustade, men har du kanske behov av extra bullerreducerade fönster, då du kanske bor utmed en hårt trafikerad väg eller järnväg? Eller vill du ha fönster som reducerar värmen från solen mer än vanligt för att få ett bättre inomhusklimat? Eller sitter fönsterna i ett utsatt läge så att du vill ha självrengörande glas för att slippa tvätta dem ofta? Kronfönster tar fram en lösning till dig och skräddarsyr den efter just dina önskemål.

Materialval

När det kommer till materialet i fönsterkarm och fönsterbåge finns det också många alternativ, däribland de klassiska fönsterna i trä eller de allt mer populära produkterna i helaluminium eller PVC/komposit. Oavsett vilket material du väljer kan du hitta ett fönster som passar den stil, storlek och färg du gillar i Kronfönsters sortiment. Behöver du ett fönster i en udda form eller storlek, ge oss en enkel skiss eller ritning så tar de fram ett förslag till dig. Här är några fördelar med de olika fönstermaterialen.

Träfönster

Så väljer du rätt fönster till just ditt hus

Det här är ett riktigt klassiskt och populärt val som går att anpassa till de flesta husstilar, tack vare sitt tidlösa utseende. Kronfönster bygger sina träfönster av kvistfritt kärnvirke som skiktlimmas och därefter målas i tre omgångar för en lång livslängd och med marknadsledande garantier – och vill du helt slippa underhåll så finns möjlighet att utrusta dem med en aluminiumbeklädd utsida.

Här hittar du alla träfönster från Kronfönster.

PVC-fönster

Så väljer du rätt fönster till just ditt hus

Något som blivit allt vanligare är PVC-fönster som ibland även kallas plastfönster/komposit, eftersom de är både väderbeständiga och underhållsfria. De har dessutom ett modernt utseende och finns i olika varianter, vilket gör att de passar många olika husstilar. PVC-fönster är dessutom bra isolerade, vilket förstås är särskilt bra här i vårt nordiska klimat.

Här hittar du alla PVC-fönster från Kronfönster.

Aluminiumfönster  

Så väljer du rätt fönster till just ditt hus

Ett tredje alternativ är fönster med både båge och karm i aluminium. Precis som PVC-fönster är det ett hållbart, tåligt och underhållsfritt material. De finns i olika utseenden och färger, med slimmad och stilren fönsterkarm och fönsterbåge, och med möjlighet till stora glasytor som ger maximalt ljusinsläpp.

Här hittar du alla aluminiumfönster från Kronfönster.

Fördelar

Med Kronfönsters breda produktsortiment och långa erfarenhet kan de skräddarsy dina önskemål på bästa sätt utefter just dina förutsättningar och önskemål så att du får ”mest fönster för pengarna”

Så väljer du rätt fönster till just ditt hus

Läs mer om vilket fönster som passar just ditt hus här!

Om Kronfönster

Kronfönster tillverkar sina produkter i fabriken först efter din beställning. Det medför att de kunnat ta bort fördyrande mellanhänder och lagerkostnader. Alla produkter är tillverkade med kvalité i fokus och genom en förenklad logistik där köpet går direkt till dig som kund från webbplatsen kan de stolt erbjuda mest fönster för pengarna! Kronfönster har sålt fönster online sedan 2005 och ser fram emot att få hjälpa dig med dina fönster.

Besök Kronfönsters webbshop och få ditt pris på: www.kronfonster.se/butiken/ eller kontakta någon av deras duktiga fönsterexperter på 0470-79 50 50 för rådgivning och prisförslag!

Rulla till toppen