Ikeas nya storsatsning – öppnar butik i Bromma 2021

Ännu smidigare shopping på Ikea? Nu blir drömmen verklighet. I sommar öppnar Ikea en planeringsstudio i shoppinggallerian Bromma Blocks – och fler butiker är på väg.

Ikea expanderar i Stockholm och har inlett en helt ny satsning i huvudstaden. Den första butiken kommer att öppna i Bromma Blocks under sommaren 2021. Konceptet – som kallas för Ikea Planning Studio – finns sedan tidigare i städer som New York, Tokyo och Paris. 

– Under de senaste åren har IKEA öppnat upp butiker i mindre format i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Nu är det Stockholms tur. Med vår planeringsstudio vill vi inspirera stockholmarna att tillsammans med oss skapa ett bättre och mer hållbart liv hemma – till ett pris som de flesta har råd med, säger Lena Herder, landschef på IKEA Sverige. 

Ikeas nya storsatsning – öppnar butik i Bromma 2021
Ikea Planning Studio i Bromma Blocks öppnar sommaren 2021. Foto Ikea
Det här är Ikeas planeringsstudio 

Ikeas planeringsstudio är ett mindre butiksformat som passar den som ska beställa mer komplexa heminredningslösningar som exempelvis sovrum, kök eller förvaring. I studion erbjuds personlig service av Ikeas heminredningsspecialister och det finns möjlighet att känna och titta på ett urval av sortimentet. Hela sortimentet går sedan att beställa digitalt eller med hjälp av medarbetarna i planeringsstudion. 

 

 

 

Ikeas nya storsatsning – öppnar butik i Bromma 2021
I planeringsstudion kan man få hjälp med mer komplexa inredningslösningar, som till exempel sovrummet eller förvaring. Foto Ikea
Fler butiker väntas öppna 

Det är inte bara Bromma Blocks som har en ny butik att se fram emot. Ikea kommer att öppna fyra nya butiker i olika format fram till 2025 – samtidigt som de satsar stort på de nuvarande varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby. En av andledningarna till de nya butikerna är att Ikea vill komma närmare människor där de bor, rör sig och arbetar.  

Planeringsstudion i Bromma Blocks öppnar sommaren 2021, ännu finns inget exakt datum.

 

 

 

Rulla till toppen