8 kreativa idéer till badrummet

Badrum blir lätt lite anonyma med vitt kakel, standardmöbler och krom. Och det är inte alltid det rum som får mest kärlek när vi ska inreda. Men med loppisfynd, snygga trälådor och konst går det att få till ett mer personligt och mysigt badrum.


1. Vintagebord som badrumsmöbel

Bygg din egen badrumsmöbel av ett gammalt konsolbord med massor av patina. Tänk på att bordet ska ha en lagom höjd och att det måste finnas plats för vattenlåset. Ett bord i massivt trä står också emot fukt bättre än ett fanerat. Här är badrummet placerat i ett före detta sovrum och väggarna har klätts i betong, en fin kontrast till den antika bänken. Handfat från Copenhagen Bath.

8 kreativa idéer till badrummet
2. Lådor som förvaring

Använd loppisfynden till att göra badrummet personligt. Som här, där två trälådor har satts ovanpå varandra i stället för ett smalt högskåp. Träet mjukar upp de vita väggarna och kontrasterar snyggt mot den svartmålade dörren. Lådorna ger också öppen förvaring för exempelvis handdukar och toalettsaker. Trälådor med vintagekänsla finns bl a hos Ib Laursen. 

8 kreativa idéer till badrummet
3. Hylla och hängare i ett

Det finns aldrig tillräckligt mycket plats att hänga handdukar i ett badrum, och ett sätt att lösa det på är att sätta upp kombinerade hyllor och hängare. Den här vägghyllan heter “Thelma” och finns på Ellos för 799 kr. Tillverkad i mässingsfärgad metall, men finns också i svart, och har två hyllplan av glas och en stång för handdukar. Men det funkar lika bra att sätta upp en fin gammal hatthylla, som det ofta går att fynda billigt på loppis.

8 kreativa idéer till badrummet
4. Magisk mässing

En mässingsfärgad takdusch med vintagelook kan ge välbehövlig värme till ett vitkaklat badrum, som ju lätt kan bli lite anonymt. Om kaklet är lagt i halvförband och har lite mörkare fog blir det extra fint. Takduschar i mässing finns bl a hos Tapwell, Damixa och Sekelskifte.

8 kreativa idéer till badrummet
5. Ett gammalt skåp får nytt liv

Gamla avlutade skåp och kommoder går ofta att hitta billigt på nätet eller på loppisar, och de kan bli väldigt fina badrumsmöbler. Man kan lämna in skåpet till ett snickeri och få ett utsågat hål att sätta handfatet i, eller så kan man ställa ett handfat ovanpå. En hängare med retrokänsla och en klämlampa kompletterar vintagelooken på ett fint sätt.

8 kreativa idéer till badrummet
6. Hembyggd möbel

Den här fantastiska badrumsmöbeln är byggd av Anna Romedahl som står bakom Instagramkontot @morrisseymmm. Hon har ritat och byggt den själv av gamla återvunna delar och nya trälådor. Ingen enkel GDS precis, men så otroligt inspirerande! Spegelhyllan kommer från House Doctor.

8 kreativa idéer till badrummet
7. Inbyggd toapappershållare

Här har en gammal trälåda för grönsaker byggts in i väggen. En både smart och snygg lösning för den som inte har nog med plats för toapappersrullar i skåpet. Nya förvaringslådor i trä finns bl a på Ikea och Lagerhaus.

8 kreativa idéer till badrummet
8. Konst på toan

Tavelväggar finns i vanliga fall i vardagsrummet eller i köket, men varför inte pigga upp badrummet med lite konst? Här har gamla oljemålningar med och utan ram satts upp bredvid spegeln, som en fin kontrast mot den moderna badrumsinredningen.

8 kreativa idéer till badrummet
Scroll to Top