Här är inredningstrenderna alla älskade 2020 – och så inreder vi 2021

Få yrkesgrupper har så bra koll på hur vi inreder hemma som fastighetsmäklare. Medan 2020 dominerades av jordnära nyanser går vi ett mer färgstarkt år till mötes – det visar en ny undersökning av Fastighetsbyrån. Läs mer om trenderna här.

Fastighetsmäklare har en unik inblick i hur svenska hem är inredda. Nu delar Fastighetsbyrån med sig av sina spaningar i samband med sin återkommande undersökning Mäklarpanelen, där man bland annat har frågat sina mäklare vilka vilka inrednings- och stylingtrender de sett mest av i samband med visningar under 2020. 

Naturtrenden har dominerat, både när det kommer till färg och material. Och fler som lade ut sin bostad till försäljning satsade på varma jordnära nyanser istället för vitt.  

– Naturfärger, naturmaterial, lugna färger i jordnära varma och ibland brända toner sammanfattar 2020 bra. Beige, greige, och blått har synts mycket, men det är även vissa som har vågat sig på lite mer pastellfärger, säger Alice Linse, stylist på Fastighetsbyrån i Malmö.

Den abstrakta konsten gjorde även tydlig entré i svenska hem. 

– Om vi tittar mer på specifika inredningsdetaljer så skulle jag säga att den abstrakta konsten är en tydlig trend. Även väldigt mycket olika DIY, såsom egengjorda tavlor med hjälp av spackel för att få struktur såg vi mycket av. Kanske är det ett resultat av att många spenderade mer tid i hemmet under förra året. Utöver detta så såg vi mycket linne, trä, stora växter, fluffiga mattor och teddytyg, fortsätter Alice Linse.

Undersökningen visade även att allt mer fokus läggs utomhus, genom att balkonger, uteplatser och trädgårdar inreds med kuddar, filtar, växter, fåtöljer och matplatser.

 

 

Här är inredningstrenderna alla älskade 2020 – och så inreder vi 2021

Så inreder vi 2021 

Så vad väntar 2021? Om man frågar Fastighetsbyråns stylister så blir det vågade färger, vintage och större fokus på unika föremål. 

– Att testa lite mer vågade färger såsom gult i sitt hem tror vi kommer bli vanligt under 2021. Om man inte vågar måla ett helt rum i en mer vågad färg så tror vi att vi kommer se mer accentfärger i detaljer som kuddar, vaser, tavlor, sängkläder och möbler, säger Nellie Fasth, stylist på Fastighetsbyrån i Malmö.

– Vi tror även många vill hitta unika saker och ting som gör hemmet mer personligt. Loppis- och vintagetrenden kommer bli ännu större delvis tack vare detta men även för att många vill göra mer medvetna val och har ett större tänk för återanvändning, fortsätter Nellie Fasth.

Här är inredningstrenderna alla älskade 2020 – och så inreder vi 2021

… och det här var de 10 tydligaste inrednings- och stylingtrenderna under 2020, enligt Fastighetsbyråns mäklare:

Jordnära färger

Naturmateria

Inreda utomhus

”Den slarvigt slängda filten”

Bubbliga krukor

Griege

Pampagräs

Hotellbäddning

Tavelväggar

Platsbyggda bokhyllor

Här är inredningstrenderna alla älskade 2020 – och så inreder vi 2021
Rulla till toppen