4 fördelar med odling utan jord

Är du nyfiken på hydroponisk odling? Odlingssättet är perfekt för den som gärna odlar inomhus eller på balkongen. Allt du behöver är en färdig odlingslåda med tillhörande fröpluggar och korgar, en förpackning där du sätter dina frön samt växtnäring. Här är 4 fördelar med att odla hydroponiskt!


1. Du kan få en stor skörd snabbt

När du odlar hydroponiskt växer plantorna till sig snabbare och bär frukt på bara några veckor. Skörden blir generös, på en liten yta.

2. Du kan odla olika plantor i samma odling

Vill du ha variation och odla olika typer av grönsaker och kryddväxter kan du göra det i samma odling – utan separerade lådor.

3. Du slipper jordspill inomhus

Eftersom hydroponisk odling inte kräver någon jord, slipper du tampas med jordfläckar.

4. Du kan komplettera din trädgårdsodling

Odla hydroponiskt när det saknas plats i trädgårdslandet eller när säsongen går mot sitt slut och det börjar bli höst.

4 fördelar med odling utan jord
Foto Plantagen
Vad är hydroponisk odling?

När du odlar hydroponiskt använder du ingen jord, växterna får istället kontinuerligt en näringsvätska, som beroende på hydrosystem, tillsätts manuellt eller automatiskt med hjälp av slangar och pumpar. Växternas rotsystem är i ständig kontakt med vatten och näring, vilket gör att de inte behöver söka efter det på samma sätt som i jord. Det gör att plantorna blir yteffektiva och kan växa sig stora på kort tid. Det går att odla hydroponiskt både inom- och utomhus.

Källa Plantagen 

Rulla till toppen