4 stora trädgårdstrender 2021

Vilka är trädgårdstrenderna att spana in 2021? I första delen av Plantagens årliga trendrapport ryms såväl fokus odling som smarta gears till trädgården. Läs mer om trenderna här!


1. Odla ätbart 

Att bli självförsörjande på allt från tomater och mangold till morötter och squashplantor lockar allt fler, både för nöjes skull och för den funktionella aspekten – det är både hållbart och prisvärt. 

 

 

4 stora trädgårdstrender 2021
2. Grönska blir viktigare 

I en tid då vi tvingats ställa om och arbeta mer hemifrån har både trädgårdar och grönområden blivit viktigare. Hela 40 procent har ägnat mer tid utomhus under pandemin, och det är framför allt trädgården som stått i fokus. Grönskan har fått en viktig roll när det kommer till återhämtning och blivit ett sätt att stressa ner både fysiskt och psykiskt. 

 

4 stora trädgårdstrender 2021
3. Utomhus året runt 

Det är inte längre enbart under sommarhalvåret som vi utnyttjar trädgården, genom att planera trädgården och uteplatsen kan utesäsongen förlängas och gör det möjligt att njuta av den en längre tid. 

 

4 stora trädgårdstrender 2021
4. Den smarta trädgården 

Det smarta hemmet flyttar ut i trädgården! Nu koommer innovatiova, högteknologiska lösningar som till exempel mäter jordens fuktighet och berättar för oss vad växterna behöver. Tekniken gör det bland annat möjligt att förlänga livslängden på odlingarna vilket i sin tur bidrar till en mer hållbar trädgård. 

 

 

 

4 stora trädgårdstrender 2021
Scroll to Top