Här är vårens mest ovanliga bukett

Nu kan du få utlopp för din kreativitet och samtidigt fylla hemmet med färgglada blomsterkreationer – som varken kräver gröna fingrar eller att du kommer ihåg att vattna. Anledningen? De är gjorda helt av Lego.

Allt fler av oss letar efter sätt att minska på stressen och att slappna av i vardagen, bland annat genom att vistas i naturen och låta mer grönska flytta in i inredningen. Det har Lego tagit fasta på. Nu släpper nämligen det välkända leksaksföretaget Lego Botanical Collection som bland annat består av Lego Flower Bouqet och Lego Bonsai Tree. 

En undersökning som gjordes av Lego under 2020 visade att 7 av 10 vuxna ofta söker efter nya sätt att minska på sin stress och att 8 av 10 svarade att lek hjälper dem att slappna av. Enligt Lego kan den nya serien bli ett sätt för många att få utlopp för sin kreativa sida samtidigt som de får en möjlighet att komma ner i varv.

 

 

 

 

Här är vårens mest ovanliga bukett
Här är vårens mest ovanliga bukett
Här är vårens mest ovanliga bukett

Flera delar i Lego Flower Bouqet och Lego Bonsai Tree är tillverkade av växtbaserad plats från sockerrör. I bukettsatsen, som innnehåller 756 bitar, hittar man bland annat en mängd blommor i många olika färger och utföranden – som till exempel rosor, vallmo, astrar och prästkragar.

För den som föredrar träd framför blommor finns Lego Bonsai Tree, en byggsats med 878 delar, som antingen går att bygga med gröna löv eller de vackert rosa körsbärsblommorna. 

Oavsett vilken byggsats man väljer är målet detsamma. Att skapa ett andrum i en ofta alltför stressig vardag. 

– Fler vuxna letar efter nya sätt att stänga av och koppla ner från sin stressiga vardag. Vi är väldigt glada över att kunna hjälpa dem att ta en paus genom de här vackra botaniska byggsatserna, säger Jamie Berard, chefsdesigner på Lego Group. 

 

 

 

 

Här är vårens mest ovanliga bukett
Här är vårens mest ovanliga bukett
Scroll to Top