6 sätt att dekorera med vita blommor

Skapa underbar julstämning med vackert vitt och naturens eget pynt. Blanda loppisfynd och arvegods med säsongens blommor och levande ljus som får skimra i dukning och dekoration.

Julen är en högtid som innebär mycket pyssel och förberedelser. Men det finns mycket fint man kan göra med små medel, och samtidigt få chans att hinna njuta. Julens vita blommor som hyacinter, amaryllis, azalea, julstjärnor och julrosor skapar skönhet i sig, vare sig de får ståta solokvist eller tillsammans i en generös bukett. I sällskap med mormors linneduk, antikt porslin, patinerade krukor och glasburkar fixar de julens finaste festdukning och dekorationer på nolltid. Så massor av levande ljus på det, och gärna pynt från naturen som kottar, kvistar och granris. Det enkla är det vackra!

6 sätt att skapa julstämning med vita blommor: 

1. Skönt sällskap 

Azalea lyser upp med sina rosliknande knoppar och djupgröna blad. Ställ dem gärna i en rustik glasvas eller kruka tillsammans med amaryllis på snitt och kottiga kvistar av lärkträ.

6 sätt att dekorera med vita blommor
2. Härliga hyacint

Doften av hyacint, kan det bli mer jul än så? Låt fantasin flöda när det är dags för plantering. Sätt dem i gamla syltburkar, i hyacintglas eller antika syltkrus. Ensamma eller i en grupp med mossa och granris.

6 sätt att dekorera med vita blommor
3 Stjärnklart

Julstjärnan är en klassiker på julen, för många julblomman nummer ett. Den skirt vita varianten skänker stjärnglans till alla rum. Tänk bara på att julstjärnan är mycket känslig för kyla. Placera den ljust och varmt och håll jorden fuktig under blomning.

6 sätt att dekorera med vita blommor
4. Kär krans 

En sirlig krans av eukalyptusblad både doftar gott och blir ett vackert blickfång. Häng den på dörren eller
i fönstret – eller på en fin spegel för dubbel effekt! Eukalyptuskvistar med små blad är också fina att sticka in i en servettring på juldukningen.

6 sätt att dekorera med vita blommor
5. En ros utsprungen 

Den vackra och diskreta julrosen passar så bra i en patinerad terrakottakruka. Och om det inte är allt för kallt kan julrosen stå i en kruka på trappan, den klarar ett par minusgrader. Inomhus vill den gärna stå hyfsat svalt. Och bäst av allt: till våren kan man plantera ut sin julros som kan bli en långlivad perenn.

6 sätt att dekorera med vita blommor
6. Levande linne

Ärvda eller antikfyndade linnedukar och servetter kommer väl till pass till jul. Kombinera med modern keramik, silverbestick och vackra glas i lantlig stil. Julpynt som inte får plats i granen kan lika gärna läggas ut på bordet, eller på tallriken och skapa ett vackert välkomnande kuvert.

6 sätt att dekorera med vita blommor
Rulla till toppen