Har du mycket tid över hemma? Vinn 5000 kronor på väggfärg

Känner du att det är dags att förnya ditt hem lite genom att måla om? Tillsammans med Sveriges Färg och Lim Företagare tävlar vi nu ut ett presentkort hos Flügger till ett värde av 5000 kronor!

Sällan har vi väl spenderat så mycket tid hemma som i år, och kanske har det blivit dags att göra om hemmet lite? Då är det en bra idé att måla om eftersom det förändrar känslan i hemmet med relativt enkla medel.

Alltommålning.se drivs av Sveriges Färg och Lim Företagares (SVEFF) och här finns massor av läsning och inspiration när det kommer till just målning. Du kan bland annat få bra tips om hur du målar över tapet, eller målar och spacklar släta väggar

Väggfärgen påverkar både våra känslor och en bostads värde

En stor undersökning som SVEFF gjort visar även att en bostads väggfärg är av stor vikt när det kommer till bostadsförsäljningar. Enligt den är ommålning det mest konstadseffektiva sättet att maximera en bostads värde på. Men vilken färg bör man välja? Inför en bostadsförsäljning är det bra att fokusera på ljusa och neutrala kulörer och helst vitt, men gärna med en färgklick någonstans som får din bostad att sticka ut i mängden. Är du osäker på vilket rum du ska prioritera att måla om? Satsa då på hall och vardagsrum! Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på inför en bostadsförsäljning

Men väggfärger påverkar inte bara hemmets utseende och värde, de påverkar oss även psykiskt. Ska du till exempel måla om i sovrummet rekommenderas en dämpad kulör som blå, vilket ger en känsla av lugn, medan det i arbetsrummet kanske passar bättre med grå, eftersom det är en neutral färg som symboliserar kunskap och kreativitet. Läs mer om hur färger påverkar oss här.

Vinn presentkort på Flügger

För att delta i tävlingen om ett presentkort på 5000 kronor på färg från Flügger behöver du svara rätt på frågan nedan, samt motivera varför just du ska vinna. 


Lycka till!

Rulla till toppen