3 julkransar med snittblommor – så gör du

Julens kransar blir färgsprakande och fräscha med inslag av färska snittblommor. Här bjuder vi på tre varianter att dekorera med i jul!


1. Vild och välkomnande krans för dörren

Denna krans är bunden på en ring gjord av vinrankor. Börja med att binda fast kvistar av tall, gran och eukalyptus, men lämna ungefär en tredjedel av kransen fri. Bind så att kransen är tunnare i ändarna och tjockare på mitten av det gröna. Därefter binder du fast en mimosakvist och låter den peka nedåt. Du kan sticka in orkidéer i kransen och fortsätta att pynta med färska blommor i vackra färger. Här har vi använt nejlika, martorn, borstnejlika och riddarsporre. Tänk på att hålla kransen fuktig när du pyntar den med färska blommor. Snittblommorna håller bäst så länge temperaturen är över nollpunkten, medan resten av kransen klarar även minusgrader.

3 julkransar med snittblommor – så gör du
2. Dukningsdetalj och adventskrans i ett

Den här färgstarka dekorationen kan användas både som en vacker duknings-detalj på bordet och som en adventskrans. Utgå från en oasiskrans och börja med att sticka ner grankvistar, rosor, stjärnflocka, riddarsporre och borstnejlika. Två ljushållare av plast (anpassade till oasis) är placerade i själva kransen och i mitten står två blockljus i olika storlek. Innan du börjar är det viktigt att lägga oasiskransen i vatten och låta den suga upp så mycket vatten att det inte längre kommer några bubblor. Klipp av blommorna så att stjälkarna är ca 5 cm långa och placera dem gruppvis. Låt gärna blommorna på kransens baksida vara lite högre. Se till att placera ljusen så att lågorna inte kommer för nära blommorna och lämna aldrig ljusen utan uppsikt.

3 julkransar med snittblommor – så gör du
3. Kransar i fönstret 

Pynta fönstret med tre olika kransar bundna med färska snittblommor. Den översta kransen är en halmkrans med nobilisgran, eukalyptus och mimosa som hänger i ett sidenband. Kransen till höger är bunden med grenar av lärk, en tallkvist, lite eukalyptus och några färska nejlikor. Kransen längst ner är bunden på en mässingsring (finns i hobby- och inrednings-butiker) med eukalyptuskvistar och porslinsblomma kombinerat med riddarsporre. De färska riddarsporrarna håller bara en dag, men du kan plocka bort dem när de vissnat och behålla kransen som en ren eukalyptus- och porslinsblommekrans.

3 julkransar med snittblommor – så gör du
Scroll to Top