Så förnyar du köket – 5 enkla knep

Vill du ge köket en förvandling utan att helrenovera? Här är 5 inspirerande och enkla tips som ger köket ett lyft!

Att förändra köket kan ibland kännas som en komplicerad och dyr historia. Men man behöver inte helrenovera för att uppnå en ny känsla i rummet – det är köks- och badrumsföretaget Grohes devis. Det kan lika gärna handla om att byta ut små detaljer eller att prioritera det som gör störst skillnad i rummet.

Så inreder du ditt kök med en begränsad budget: 

1. Byt ut din kökskran

Är du missnöjd med känslan i köket och vill uppnå ett mer modernt, personligt anpassat kök i hemmet? Ett enkelt knep är att byta ut kökskranen. Antingen till en stilren minimalistisk version, eller varför inte en kran i mässing.

Så förnyar du köket – 5 enkla knep
Foto Grohe

2. Byt ut knoppar och handtag

En enkel och billig lösning är att byta ut knoppar och handtag på köksluckorna. Genom att ändra relativt små detaljer som handtagsknoppar, kan man ändra hela känslan i köket. Passa även på att matcha med din nya kökskran om du följer rådet ovan om mässing. Våga ta ut svängarna lite och experimentera.

Så förnyar du köket – 5 enkla knep
Foto Ballingslöv

3. Digitala lösningar 

Det finns små budgetvänliga lösningar som digitaliserar rummet och genast ger en mer modern känsla. Ett exempel på det är Grohe Sense som är en smart vattendetektor. Den hjälper till att skydda ditt kök från vattenskador och du kan enkelt koppla upp vattendetektorn till en app i din telefon.

Så förnyar du köket – 5 enkla knep
Foto Grohe

4. Gör det själv

Att måla om köksluckorna eller byta bänkskiva är två moment som går att göra själv även för den utan större erfarenheter. Ju mer saker du väljer att ta tag i själv desto mindre budget krävs för en omvandling av köket. Ta hjälp av DIY-videos på Youtube för att lära dig mer och se till att läsa igenom instruktionerna ordentligt innan du börjar. När det kommer till el och vatten bör du dock alltid ta hjälp av en professionell yrkesutövare.

Så förnyar du köket – 5 enkla knep
Foto Ballingslöv

5. Blanda billigt och dyrt

Går du i tankarna att göra en mer omfattande förändring i köket? Det bästa budgettipset för köksrenovering är att blanda billiga och dyra produkter. Det finns väldigt många fina köksstommar som inte kostar så mycket, då kan det vara värt att lägga pengarna på en lite lyxigare diskho, eller varför inte ett vattenfiltersystem som ger dig kolsyrat vatten direkt ur kökskranen?

Så förnyar du köket – 5 enkla knep
Rulla till toppen