Expertens 5 bästa tips: Så planerar du garderoben

Drömmer du om en välplanerad garderob? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Vi har fått ta del av proffset Aline Ringbloms fem bästa tips för att lyckas med garderobsplaneringen.

Skräddarsydda garderober med allt från platsbyggda skåp till trendiga detaljer. För många är garderoben en självklar del i inredningen som dessutom gärna får gå hand i hand med den egna inredningsstilen. 

Det nya inredningsföretaget New Day Interior fokuserar på just garderober – de tar fram måttanpassade moduler i tre olika utföranden – klassisk, modern och arkitekt. Företaget är ett dotterbolag till White Orange, som i över tio år har tagit fram fast inredning för lägenheter och villor i Stockholm. Bakom New Day Interior står medgrundaren Aline Ringblom som tidigare arbetat med både Svenskt Tenn och Nordiska Galleriet. Vi fick ta del av hennes bästa tips för att planera gaderoben och klädförvaringen hemma. 

5 saker att tänka på när du planerar din garderob: 

1. Rensa och sortera 

Gå igenom vad du har för typ av kläder. Har du mycket som ska galgas? Mycket tröjor som ska vikas? Många långklänningar? Planerna garderobens inredning (hyllplan, klädstänger och lådor) efter vad du faktiskt har behov av.

Expertens 5 bästa tips: Så planerar du garderoben
2. Smart placering 

Placera garderobens hyllplan i ögonhöjd, annars är det omöjligt att få en bra överblick om vad som ligger på nedersta hyllan, längst in och längst bak. När det kommer till klädstänger däremot så kan de placeras lågt. Det gör inget att titta på sina hängande kläder ovanifrån.

Expertens 5 bästa tips: Så planerar du garderoben
3. Rätt belysning 

Belysning är inte bara praktiskt utan ger också en lyxig känsla! De flesta garderober är rätt mörka. Med belysning som tänds när garderoben öppnas blir det lättare ha koll och hålla ordning i sin garderob, samtidigt som garderoben känns mycket mer exklusiv.

Expertens 5 bästa tips: Så planerar du garderoben
4. Stängd förvaring 

Vem har inte drömt om en walk in closet? Men om du nu ska göra sak i drömmen, se till att också planera in skåp med luckor som går att stänga. Allt man äger är inte snyggt.

Expertens 5 bästa tips: Så planerar du garderoben
5. Glöm inte detaljerna 

Accessoarer är en viktig del av en outfit och förtjänar snygg förvaring även de. Planera därför garderoben med mindre fack för olika smycken och ihoprullade skärp. Inspireras av fina klädbutiker och exponera dina saker tydligt och

Expertens 5 bästa tips: Så planerar du garderoben
Scroll to Top