7 växttrender julen 2020

Vackra julblommor i ny tappning, blommande julgranspynt och klassisk julstjärna. Här är julens trendigaste växter och blommor 2020.

Kallare väder och mörka kvällar kan få vem som helst att längta till jul. Varför inte smygstarta genom att  dekorera med växter och blommor? Nu har Plantagen släppt en rapport som spår vilka trender som kommer bli mest populära i jul. Förutom den klassiska julgranen och julstjärnan så syns flera mikrotrender. Enligt rapporten vill allt fler dessutom börja pynta redan under hösten. 

Plantagens trendrapport är baserad på en konsumentundersökning med ett riksrepresentativt urval samt intervjuer med experter inom växter, trender och inredning.

 

1. Julblommor i ny tappning 

Julblommor i traditionella färger i all ära, men just den här säsongen får både blommor och växter nytt liv med nya färger och uppgraderingar. Bland annat i form av julstjärnor och amaryllis i vitt eller orange i stället för den klassiskt julröda nyansen.  

 

7 växttrender julen 2020
2. Plocka in naturen 

Nu plockar vi in juliga och vackra växter direkt från naturen eller trädgården. Gör ett vackert julstilleben med mossa, dekorera med kvistar i en vas eller gör en girlang med hjälp av murgröna. 

 

 

 

 

7 växttrender julen 2020
3. Dekorera med kransar 

Dekorativa kransar är här för att stanna, och den här julen spås de dessutom bli mer populära än någonsin. Perfekt pynt på dörren vid entrén eller på väggen inomhus. Köp en färdigbunden krans eller testa att göra en egen – här visar vi hur. 

 

7 växttrender julen 2020
4. Julstjärnan – en favorit 

Den klassiska och populära julstjärnan har en självklar plats i hemmet även den här julen. Förutom den julröda syns bland annat varianter i rosa, vitt och aprikos. Julstjärnan trivs allra bäst när den får mycket ljus, vill torka upp mellan vattningarna och är känslig mot kalldrag eller temperaturer under 12 grader. 

 

 

 

7 växttrender julen 2020
5. Istället för julgran  

Är du allergisk mot granar eller vill du testa något helt nytt? Då kan en enbuske, cypress eller kaktus vara alternativ att satsa på. Perfekt om du gärna vill börja dekorera långt innan jul eftersom de klarar sig längre inomhus än vad granar gör. 

 

 

 

7 växttrender julen 2020
6. Blommande julgranspynt 

Glöm traditionellt julgranspynt och titta utanför boxen. En av säsongens stora trender är att klä julgranen helt utan begränsningar. I Plantagens undersökning uppger till exempen en av tio att de kommer att dekorera sin julgran med växter och blommor.

 

7 växttrender julen 2020
7. Hållbar gran 

Den växande trenden med ekologiska och närproducerade grödor syns även i jul. Bland annat genom att fler väljer att köpa en hållbar och kravmärkt julgran. 

 

 

7 växttrender julen 2020
Scroll to Top