12 tidlösa designfavoriter

Letar du efter tidlösa inredningsdetaljer som kommer att hålla i många år framöver? Här listar vi 12 stilrena köp att spana in!

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här.

För dig som letar efter inredning som håller länge är tidlösa designklassiker ett säkert kort. Vi har djupdykt ner bland älskade inredningsdetaljer, hårda som mjuka, och samlat våra favoriter som aldrig går ur tiden.

Här är 12 tidlösa designfavoriter att spana iin: 

 

1. Bestickset från Georg Jensen

Det klassiska besticksetet Bernadotte designades redan 1939 och är en älskad klassiker än idag. Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
2. Ljuslykta från Iittala

Den klassiska serien Kastehelmi såg dagens ljus under sextiotalet och är ständigt aktuell än idag. Ljuslyktan i klarglas blir garanterat ett tjusigt inslag i hemmet. Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
3. Kudde från Design House Stockholm

Kudden Knot har förgyllt våra hem i många år och fortsätter att vara en favorit – inte minst på grund av dess tjusiga färger. Piffa upp din soffa eller fåtölj med en kudde som både är mysig och snygg. Köp den här! 

12 tidlösa designfavoriter
4. Hylla från String

Nej, Stringhyllan går aldrig ur tiden. Denna klassiska pockethylla lyfter vilket hem som helst och kommer här i en härlig beige nyans. Det allra bästa? Du kan kombinera och bygga hyllan på flera sätt, helt anpassat efter tycke och smak. Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
5. Ljusstake från Skultuna

Den vackra ljusstaken Liljan har synts i många internationella sammanhang – som den maffiga världsutställningen i New York 1939. Köp en eller investera i flera! Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
6. Prydnadsapa från Kay Bojesen

Kay Bojesens klassiska apa passar perfekt i den moderna inredningen som en härlig lekfull kontrast. Den perfekta gåvan till designälskaren! Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
7. Vas från Iittala

Ikonisk vas formgiven av Alvar Aalto, vars design går tillbaka hela vägen till 1936. Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
8. Espressomaskin från Smeg

Underbart nostalgisk espressomaskin från italienska Smeg med inspiration raka vägen från femtiotalet. Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
9. Kruka från Klong

Elegant kruka formgiven av Ania Pauser, gjord i mässing och stål. En festlig inredningsdetalj i hemmet som har blommat upp till en modern designklassiker. Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
10. Ljuslykta från Skultuna

En extra ljuskälla är alltid välkommet när vintermörkret drar in. Denna ljuslykta i mässing signerad Lara Bohinc är lite av en modern klassiker med sitt vackra mönster och eleganta utförande. Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
11. Gjutjärnsgryta från Le Creuset

Le Creusets gjutjärnsgryta har varit en trotjänare i köket sedan tidigt tjugotal. Med gjutjärn så fördelas värmen jämnt vilket är perfekt för grytor. Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter
12. Skål från Jonathan Adler

Jonathan Adler är känd för sina okonventionella och nytänkande former. Serien Muse växer fram som en ny klassiker med inspiration från Pablo Picassos musa Dora Maar. Köp den här!

12 tidlösa designfavoriter

Alla produkter på Hus & Hem är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller reklamlänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur vi jobbar med reklamlänkar här.

Scroll to Top