Stylisten tipsar: Så inreder du enligt höstens trender

Ny säsong betyder nya trender och stilar att spana in – men hur applicerar man de olika trenderna i sitt eget hem? Här guidar Hus & Hems stylist Matilda Appelberg om hur du kan inreda enligt höstens trender.


TREND: Bruna toner 

När man använder sig av en enda färg i inredningen som denna bruna trend så är utmaningen att få ett djup, det är nämligen lätt att det upplevs platt. Mitt tips är att låta inredningen gå ton i ton, vilket betyder att du färgsätter med olika nyanser av samma färg. Detta skapar ett fint djup och all inredning harmonierar då också bra tillsammans.

Stylisten tipsar: Så inreder du enligt höstens trender
Foto Ferm Living
TREND: Färgstarkt och konstnärligt

Gillar du tavlor och vill framhäva dem i ditt hem? Ett tips är att måla väggarna i ljusa eller milda färger, då krockar inte konsten med väggfärgen och den hamnar tydligt i ditt blickfång. En ensam tavla på en stor tom vägg kan vara lika effektfullt som en gedigen tavelvägg. Väljer du det sistnämna kan det vara bra att hitta ett genomgående tema på dina tavlor, så som lika ramar, gemensam färgskala eller liknande motiv.

Stylisten tipsar: Så inreder du enligt höstens trender
Foto Wall of Art
TREND: Stilsäkert 70-tal 

För att anamma denna retrostil kan du välja att plocka in tidstypiska färger, formspråk och material för 70-talet. Färger som vi associerar med detta årtionde är tunga mättade toner som lejongult, orange och brunt. Manchester, heltäckningsmattor och designklassiker som Bruno Mathssons fåtölj “Karin” är också 70-tal. För att få detta att kännas uppdaterat och modernt är hemligheten att mixa upp det med nutida inredning. Mixa exempelvis en brun stor manchestersoffa med ett nätt ljust soffbord. Mixen är hemligheten för att lyckas.

Stylisten tipsar: Så inreder du enligt höstens trender
Foto Ellos
TREND: Naturinspirerat

Naturen har länge varit en inspirationskälla och vi mår bra att omge oss av mycket grönska och jordnära toner. Denna stil karakteriseras av en nedtonad och harmonisk färgskala och naturmaterial som trä, lera och linne. Tips till dig som vill fånga denna stil är att hålla en neutral bas och låta naturmaterial ta mycket plats. Trä är vackert och att mixa olika träslag går alldeles utmärkt. Missa inte att inreda med växter och blommor, de passar fint i stilen och är bra för vår hälsa då de hjälper till att rena luften. 

Stylisten tipsar: Så inreder du enligt höstens trender
Foto Ikea
TREND: Second hand-inredning

Detta är ett klimatsmart, billigt och ett roligt sätt att inreda på. Ditt hem blir helt klart unikt om du väljer att inreda med second hand. För att komma igång att inreda på detta sätt är ett bra tips att skriva en lista inför dina besök i second hand-butikerna. Vad behöver du och vilken känsla vill du skapa hemma? Har du inte en klar bild innan är det lätt att handla fel saker och hemmet blir spretigt. Skriv ner en tydlig lista och låt sen skattjakten börja. Och kom ihåg, mycket kan göras om. Hittar du en stol som du älskar men färgen känns fel – måla om.

Stylisten tipsar: Så inreder du enligt höstens trender
Foto Oscar Clothilde
Scroll to Top