5 enkla knep som skapar lyxkänsla hemma

Längtar du efter en lyxigare känsla hemma? En ny undersökning av badrumsföretaget Grohe visar att vi inte bara eftersträvar lyx i badrummet, utan även i resten av hemmet. Här är 5 små och stora knep för att öka lyxkänslan hemma.


 1. Textilier

Två typiska detaljer som återfinns i nästan alla finare hotellrum är gardiner som sträcker sig från golv till tak och stora mattor. Ge valet av textiler lite extra omtanke och se till att färgerna matchar med resten av rummets detaljer. Fina handdukar och en vacker matta i badrummet är annat som höjer lyxkänslan i hemmet.  

5 enkla knep som skapar lyxkänsla hemma
2. Belysning 

En snygg lampa som går bra ihop med resten av hemmet kan sätta tonen för hela inredningen. En stor och maffig taklampa inger en lyxig känsla, vare sig det är en kristallkrona eller en annan variant. Ett grundtips är även att ha minst fem ljuskällor i varje rum. Bra belysning gör att rummet känns större och ger en mer sofistikerad känsla när det blir mörkt. 

5 enkla knep som skapar lyxkänsla hemma
3. Badrumsdetaljer 

Badrummet är ett av de rum vi spenderar mest tid i. Varför inte ge det lite extra kärlek? Ett badrum kan få ett lyft av att endast byta ut handdukarna, men om du går i renoveringstankar finns det några saker som enkelt skapar en lyxig känsla. En regnskogsdusch lyfter vilket badrum som helst, det ser inte bara lyxigt ut – det känns även lyxigt. Har du ett stort badrum är ett fristående badkar också någonting som är värt att satsa pengarna på för att uppnå en förfinad atmosfär. 

5 enkla knep som skapar lyxkänsla hemma
4. Minimalism 

”Less is more” är en bra regel att leva efter när det kommer till antal prylar i hemmet. Ordning och reda är grundpelaren när det kommer till lyxig inredning. Var sak har sin plats. Minimalismen kan även spela in vid val av färg på väggar och möbler. Att koordinera väggfärg, sänggavel och matta tillsammans i sovrummet så att alla nyanser smälter ihop ger ett väldigt ordningsamt och lugnt uttryck. 

5 enkla knep som skapar lyxkänsla hemma
5. Köksdetaljer 

Köket är enligt många hemmets hjärta. Ett ställe för familjen att laga mat tillsammans och umgås. Att lägga pengar på köket i en renovering är oftast alltid värt det. Lyxiga gadgets kan både förenkla vardagen men också ge den där extra lyxkänslan. Varför inte installera en mässingskran som matchar bra med matchande knoppar på köksluckorna. 

5 enkla knep som skapar lyxkänsla hemma
Rulla till toppen