6 snygga idéer för hemmakontoret

Att få till en snygg och inspirerande arbetshörna är inte alltid det lättaste – men det finns många knep att ta till för att den ska smälta in i den övriga inredningen och samtidigt göra sitt jobb. Här bjuder vi på 6 inspirerande idéer.


1. Utnyttja den tomma väggen 

Har du en tom yta i vardagsrummet? Förvandla den till en mysig arbetshörna. Ett tips är att måla en annan färg i en fyrkan på väggen – ett snyggt sätt att markera arbetshörnan samtidigt som det blir en fin detalj i rummet. 

 

 

6 snygga idéer för hemmakontoret
Foto Norrgavel
2. Låt växterna flytta in 

Något som saknas på många kontor är mycket växter – en av fördelarna med att arbeta hemifrån är att du kan ösa på med vackra och livfulla växter vid skrivbordet. Att inreda med gröna växter förbättrar inte bara luften inomhus utan kan göra dig mer harmonisk och mindre stressad. 

 

6 snygga idéer för hemmakontoret
Foto Ikea
3. Placera skrivbordet bakom soffan

Ett annat sätt att utnyttja vardagsrummets yta är att placera skrivbordet precis bakom soffan. Då slipper du även ytan som ibland kan kännas lite väl tom. Sedan gäller det bara att undvika att ha teven på när du väl sätter dig för att jobba. 

6 snygga idéer för hemmakontoret
4.  Skrivbord i hyllan 

Bor du litet? Då kan en djupare hylla i bokhyllan vara en bra idé. Då kan du enkelt flytta undan stolen när du inte arbetar för att frigöra mer golvyta. 

 

6 snygga idéer för hemmakontoret
Foto String Furniture
5. Gör en mysig hörna i sovrummet

Sovrummet och arbete går kanske inte alltid hand i hand, men ibland är det just där som utrymmet finns för ett litet skrivbord och en stol. Ett bra tips är att försöka göra den extra ombonad och välja ett skrivbord med lådor – då slipper du se papper och annat arbetsmaterial när du ska sova. 

6 snygga idéer för hemmakontoret
Foto Norrgavel
6. Satsa på personliga detaljer 

En av fördelarna med att arbeta hemma är att du kan inreda precis som du vill. Genom att addera personliga detaljer vid skrivbordet – som fotografier, tidningar och favoritprylar – smälter arbetshörnan dessutom in fint i resten av hemmet. 

Rulla till toppen