Vad läser du i sommar? Här är fyra härliga boktips

Kombinationen sommar och läsning är för många lika självklart som sommar och sol. Dyk in i en oväntad kärlekshistoria på engelska landsbygden, eller låt dig uppslukas av dolda familjehemligheter. Här tipsar vi om fyra riktigt bra feelgood-böcker att läsa eller lyssna på i sommar!

Det finns nog inget bättre sätt att varva ner och släppa vardagen på som att låta sig uppslukas av en riktigt bra feelgood-bok. Det är väl en av anledningarna till att vi är många som tar oss tid att läsa extra mycket under sommaren, för vad är egentligen en heldag på stranden eller lata timmar i hängmattan utan en bra bok?

Här är fyra tips på härlig sommarläsning!

En sommar att minnas 
av Elin Hilderbrand

En bruten förlovning, ett förlorat äktenskap och en ny romans.

Birdie får ett samtal från sin dotter som berättar att hon har ställt in sitt perfekta sommarbröllop med sin perfekta fästman. Men innan det chockerande beskedet hinner landa får Birdie ännu en förödande nyhet. Hur ska hon hantera detta?

Hon bestämmer sig för att fly vardagen och åka till en gammal sommarstuga i Nantucket. Hon tar med sina två döttrar och sin syster, utan en tanke på vad som kan hända när två gerationer systrar flyttar in i samma hus. Under sommaren, som systrarna sent ska glömma, hinner det hända massor. Hemligheter avslöjas, gammal kärlek väcks till liv och ny kärlek slår rot… 

Provläs ”En sommar att minnas” här!

Vad läser du i sommar? Här är fyra härliga boktips


Familjen Bridgerton. Ett minnesvärt frieri
 
av Julia Quinn

Jane Austen möter Brighet Jones i 1800-talets England.

Det här är den femte fristående delen i serien om familjen Bridgerton, som består av åtta syskon – med förnamn i alfabetisk ordning.

I boken skriver Eloise Bridgerton ett brev till Sir Philip för att beklaga hans frus plötsliga bortgång. Vad hon inte visste då var att det skulle bli starten på en långvarig brevväxling mellan dem. Men när Sir Philip plötsligt frågar om hennes hand i äktenskap blir hon chockad. Hon kan väl inte gifta sig med någon hon aldrig träffat, eller? 

Tidigare böcker i serien är; En annorlunda allians, En oväntad förälskelse, En förtrollande hemlighet samt En oundviklig längtan. 

Provläs ”Familjen Bridgerton. Ett minnesvärt frieri” här!

 

Vad läser du i sommar? Här är fyra härliga boktips


Hjärtats minnen
 
av Jan-Philipp Sendker

Den avslutande delen i världssuccén ”Konsten att höra hjärtslag” är här. 

Detta är den efterlängtade uppföljaren till ”Konsten att höra hjärtslag” och den avslutande delen i Jan-Philippe Sendkers älskade Burma-trilogi.

Bo Bo är tolv år och bor med sin morbror i den vackra staden Kalaw. Hans mamma är försvunnen, och pappan kommer bara på besök en gång per år. Bo Bo har den unika förmågan att se hur människor runt honom mår. När hans morbror plötsligt försvinner måste Bo Bo lära sig mer om sin dramatiska familjehistoria: om stor kärlek under politisk kris, konsten att förlåta och den mystiska sjukdom som drabbat hans mor. Det får honom att ta beslutet att leta upp sin mamma för att försöka föra samman den trasiga familjen.

Provläs ”Hjärtats minnen” här!

Vad läser du i sommar? Här är fyra härliga boktips


Hundra skäl att leva
 

av Richard Roper

Bitterljuvt och upplyftande om kärlek, ensamhet och att våga ta livets chanser.

Andrews nio till fem-jobb är dödstädning. När någon dör ensam är det alltså hans jobb att gå igenom personens hem för att försökta hitta kontaktuppgifter till anhöriga, eller pengar som täcker kostnaderna för en begravning. Det är ett tufft yrke men gudskelov har han en underbar fru och två fantastiska barn. Det är åtminstone är det vad han säger till folk.

En dag sveper den nya kollegan Peggy in som en frisk fläkt och skakar om alla hans rutiner. Kommer han att kunna lämna lögnerna och börja leva på riktigt?

Provläs ”Hundra skäl att leva” här!

Vad läser du i sommar? Här är fyra härliga boktips

Lyssna och läs på BookBeat

Vill du hellre läsa böckerna på plattan eller mobilen, eller kankse lyssna i ljudboksform? Då kan du göra det på BookBeat! Där finns hundratals ljud- och e-böcker att ta del av, så oavsett om du älskar spännande deckare eller mysiga feel good-romaner kan du hitta något för dig!

Här är några fördelar med att använda BookBeats smarta tjänst:
– Du kan välja och vraka bland hundratusen titlar
– Det är ingen bindningstid och du kan säga upp tjänsten när du vill
– Du kan lyssna och läsa hur mycket du vill med ett och samma abonnemang
– Du kan syssla med någonting annat medan du lyssnar på en ljudbok

Just nu erbjuder BookBeat dig att prova tjänsten gratis i en månad gratis. För att ta del av erbjudanen klicka här: https://www.bookbeat.se/sommarlyssning

Trevlig sommarläsning!

Rulla till toppen