8 tips som höjer stilfaktorn hemma

När det handlar om inredning finns inga regler – men det finns riktlinjer och tips väl värda att spana in om man vill höja stilkänslan hemma. Här listar vi 8 tips att inspireras av.


1. Inred med speglar

Trenden med speglar i inredningen lever vidare – och det är kanske inte så konstigt. Speglar skapar känslan av rymd och gör att hemmet känns lite lyxigare. 

8 tips som höjer stilfaktorn hemma
Foto Broste Copenhagen
2. Låt mattan ta plats

En av inredningens viktigaste pusselbitar stavas matta. Med en stor matta binder du samman rummet samtidigt som det får ett rejält lyft. Blir det för dyrt med en riktigt stor matta? Då är ett alternativ att köpa några mindre och placera dem omlott. 

 

 

 

 

8 tips som höjer stilfaktorn hemma
Foto Layered
3. Satsa på statement-konst 

Det kan handla om ett färgstarkt print, en abstrakt målning eller en tavelvägg med foton som tar för sig. Genom att addera färg eller form på väggarna höjer du stilkänslan samtidigt som hemmet blir mer personligt. Ett enkelt och relativt billigt sätt är att köpa en canvas och själv måla den i valfri kulör som hänger ihop med resten av inredningen. 

 

 

 

8 tips som höjer stilfaktorn hemma
Foto Wall of Art
4. Fokusera på belysning 

Rätt belysning är A och O för att hemmet ska kännas mysigt och ombonat. En vacker taklampa eller bordslampa gör dessutom att inredningsfaktorn höjs. En riktlinje som kan vara bra att tänka på är att ett stort vardagsrum kräver runt sju olika ljuskällor – där ingår allmänbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning. 

 

 

 

8 tips som höjer stilfaktorn hemma
Foto Hay
5. Snåla inte med textilierna 

Ett enkelt och effektivt sätt att skapa ett välkomnande vardagsrum eller sovrum är att ösa på med textilier. Vackra kuddar i linne eller sammet, en mönstrad pläd eller ett mysigt överkast gör stor skillnad. 

8 tips som höjer stilfaktorn hemma
Foto Himla
6. En sittpuff eller fåtölj blir pricken över i:et 

En fåtölj eller sittpuff bidrar till en lyxig känsla i vardagsrummet eller sovrummet – den extra sittplatsen gör dessutom att hemmet känns mer inbjudande. 

 

 

8 tips som höjer stilfaktorn hemma
Foto Tine K Home
7. Höj känslan med vackra växter 

Du har hört den förut, men när det handlar om att skapa ett stilfully och ombonat hem så har gröna växter en självklar plats. Om du inte har gröna fingrar finns det en uppsjö lättskötta och tåliga växter att välja bland – som till exempel Svärmorstunga, Monstera eller Fredskalla. 

8 tips som höjer stilfaktorn hemma
Foto House Doctor
8. Inred med böcker 

En maffig bokhylla fylld med dina favoritböcker eller vackra coffee table-böcker placerade på soffbordet eller i hyllan. Böcker är inte bara underhållande, de blir även vackra inredningsdetaljer som säger något om vem du är. 

8 tips som höjer stilfaktorn hemma
Foto String Furniture
Rulla till toppen