Magiskt drömbadrum i grönt att inspireras av inför renoveringen

Går du i renoveringstankar? I det här drömlika badrummet blandas en touche av brittisk elegans med personlighet och nordiska inslag. Låt dig inspireras!

När det var dags att renovera badrummet i sommarhuset från 1909 kändes det naturligt att gå på en stil som skulle smälta in i övrig inredning. 

– Vi valde en klassisk inredning i marmor och grönt med detaljer i trä och rotting, förklarar Estelle som har huset tillsammans med sin man Mikael. Då vi båda är väldigt förtjusta i England och den brittiska looken visste vi också att vi gärna ville ha en kommod i traditionellt utförande. 

Kommoden med spegeldörrar och kanter i träspont från Burligton köptes via Brittania Bad och sprutlackerades i en grön färgnyans. Den satte också tonen för resten av rummet.

– Handfatets marmor går igen i de keramiska vägg- och golvplattorna och för att förstärka den gammaldags känslan halvkaklades rummet med fasat metrokakel i halvförband, förklarar Estelle.

I skarven mellan vägg och kakel sattes kantlister i traditionell stil och väggarna målades i samma gröna nyans som kommoden. 

– Det enda vi behöll från det gamla badrummet är bastun, och det är vi väldigt glada över. När vi hade det gamla badrummet blev bastun mest ett förvarings­utrymme, men nu när det är nyrenoverat och fint så använder vi bastun flitigt. Det är helt ljuvligt att värma upp sig i den efter en tur på golfbanan eller ett löparpass.

Magiskt drömbadrum i grönt att inspireras av inför renoveringen
Stora glasade dubbeldörrar leder ut i trädgården från hörnan med rottingmöblerna. Till vänster skymtar dörren till bastun. Klinker från Bricmate, fasat metrokakel från Sekelskifte. Fårskinn från Shepherd of Sweden.
Magiskt drömbadrum i grönt att inspireras av inför renoveringen
Tre favoritdofter. Vardagsdoften, ”Bergamote Calabria”, från Guerlain och klassikern ”No5” från Chanel för speciella tillfällen. Doftljuset ”Spiritus Sancti” från Cire Trudon är Estelles absoluta favorit när det gäller doftljus. Bord från H&M Home och handmålade skålar från Tavira i Portugal.
Magiskt drömbadrum i grönt att inspireras av inför renoveringen
Kommoden från Burligton/Brittania Bad satte stilen i rummet. Även spegeln, blandaren och ljuslampetterna kommer från Brittania Bad. Handdukar från Hemtex, fårskinn från Shepherd. Den åttkantiga Waldemarsuddekrukan formgavs 1915 av prins Eugen.

Alla viktiga funktioner som man behöver i badrummet finns här, men det är samtidigt ett rum för avkoppling och njutning. Här står bland annat den prisbelönta tvätt- och torkmaskinen från ”LG Signature” med två trummor som klarar av att tvätta 90-gradig vittvätt samtidigt som 30-gradig fintvätt.

– Maskinens formgivning är snygg och jag såg i ett reportage att designern Luke Edward Hall under en period hade den stående i sitt vardagsrum, men i vårt klassiska badrum känns den väldigt modern och för att den inte skulle kännas allt för apart så lät vi delvis bygga in den. Det blev jättebra, säger Estelle. 

Överlag känns rummet inte som ett kliniskt bad utan mer som ett ”vanligt” rum. Genom att Estelle har tillfört växter, textilier och möbler i rotting har rummet blivit mer ombonat och inbjudande. 

– Jag vill att alla sinnen ska få sitt, säger hon. Här finns vackra ting för ögat, väldoft i form av ljus och parfymer, mjuka och sköna handdukar och fårskinn, möjlighet att lyssna på musik – och jag brukar alltid pressa citroner som kan blandar med iskallt vatten och tar med mig i en karaff när vi bastar.

Ljuset är också något som Estelle varit noga med. Alla led-spotlights är dimbara och kompletteras med ljusstakar och ljushållare för den som vill mysa med levande ljus under kvällstid. 

Magiskt drömbadrum i grönt att inspireras av inför renoveringen
Den mysiga spa-hörnan är möblerad med rottingfåtöljer från Åhléns och ett satsbord från H&M Home. Jacquardvävda handdukar, ”Valentina”, från Hemtex, kudde från Ceannis och fårskinn från Shepherd of Sweden. Handduks­tork, ”Solvik”, i rostfritt från Somatherm.
Magiskt drömbadrum i grönt att inspireras av inför renoveringen
Även duschhörnan har klätts med klinker från Bricmate. Kombinerad tak- och handdusch från Mora och duschväggar från Bygghemma. Badhandduk från Hemtex och en gustaviansk taburett, omklädd i grön sammet, skymtar fram.

– Hela huset känns mer komplett sedan badrummet renoverades och det har, precis som köket, blivit lite av hemmets hjärta. Ska jag ge några råd till andra som står inför en badrumsrenovering så är det att ta referenser på byggföretaget och att gå igenom avtalet noga. Vi fick tyvärr vår beskärda del av strul och missförstånd trots att vi var väldigt tydliga med uppdragsspecifikationen. Viktigt är också att renovera efter eget tycke och smak. Var inte ”smart” och tänk på vad en eventuell köpare vill ha om det blir aktuellt på sikt. Det är du som ska trivas. Och har du möjlighet så välj fina material och återbruk om det går – kvalitet lönar sig i längden.

Magiskt drömbadrum i grönt att inspireras av inför renoveringen
”LG Signature”, har två tvättrummor som klarar vittvätt och kulörtvätt samtidigt. Den styr också vatten- och energiåtgången på ett effektivt sätt. Golvljusstakar från Two Faces, krukor från Waldemarsudde.
Magiskt drömbadrum i grönt att inspireras av inför renoveringen
Badet ligger i anslutning till helghusets stora entré. Färgställningen och klinkergolvet, ”Carrara Bianco” från svenska Bricmate, går igen i båda rummen.
Rulla till toppen