Trendspaning: Eklektisk färgmix

Personligt, färgstarkt och olika stilar som möter varandra är en av säsongens stora inredningstrender. Men hur anammar man stilen? Vi listar fem enkla tips!


1. Färgglada stolar runt bordet 

Skapa en lekfull matplats genom att låta stolarna gå i olika färger. Antingen bara två olika eller så låter du varje stol få en helt egen kulör. 

 

 

 

 

Trendspaning: Eklektisk färgmix
Färgglad inredning från Sofa Company.
2. Lappat och quiltat 

80-talets trend med lappade detaljer har gjort ett storstilat återtåg. Ett sätt att lyfta in trenden hemma är att inreda med kuddar med applikationer i soffan – en detalj som bland annat syns hos Chatwall and Jonsson i vår.

Trendspaning: Eklektisk färgmix
Lappad kudde från Chhatwal & Jonsson.
3. Gult och orange 

Vårens och sommarens trendfärg nummer ett stavas gult – i en mängd olika nyanser. Färgen syns på allt från köksdetaljer till vaser och väggkulörer. Här är det bara fantasin som sätter gränserna. Även orange syns mer och mer i inredningen. 

Trendspaning: Eklektisk färgmix
Vägg målad i nyansen 10001 Dijon Yellow 4863 Statement från Jotun Lady.
4. Vaser och krukor i färg 

Ett enkelt sätt att få in mer färg och lekfullhet är att addera färgglada krukor och vaser i inredningen. Vill du ta det hela ett steg längre är kitschiga porslinsfigurer en trend som är påväg tillbaka. 

 

Trendspaning: Eklektisk färgmix
Färgglad och mönstrad vas från Hay.
5. Växter i fokus 

Genom att välja växter med stora gröna blad får rummet både en livfull känsla samtidigt som det tillför färg. Den senaste tiden har dessutom blommande växter à la 50-tal fått ett rejält uppsving såsom begonia eller  azalea som tillfört färg och liv i våra hem sedan 1800-talet.  

 

  

Trendspaning: Eklektisk färgmix
Sätt färg med blommor. Foto Blomsterfrämjandet
Rulla till toppen