5 inredningstips för hemmakontoret

Uppiggande färger, naturliga nyanser, smarta möbler och stilren förvaring. Oavsett om du har ett separat rum för hemmakontoret eller en liten arbetshörna så finns det många sätt att göra ytan mer inspirerande på!

1. Vägghylla istället för skrivbord 

Har du inte plats för ett regelrätt skrivbord eller vill du skapa en liten arbetshörna i vardagsrummet? Då är en vägghylla ett smart alternativ. Det skapar dessutom en luftigare känsla i rummet. 

5 inredningstips för hemmakontoret
Vägghylla från Maze Interior.

2. Låt papperskorgen bli en inredningsdetalj 

En tråkig papperskorg kan snabbt förstöra ett i övrigt inspirerande hemmakontor. Det finns en rad mer stilsäkra varianter att välja bland – och hittar du inte någon du gillar fungerar en korg i metall minst lika bra.  

 

5 inredningstips för hemmakontoret
Papperskorg och inredningsdetaljer från Hay.

3. Gör arbetshörnan personlig

Många associerar hemmakontor med avskalade ytor med enbart arbetrelaterade prylar i fokus. Då kan det vara dags tid att tänka om. Hemma kan du nämligen tänka utanför boxen, låta inpsirationen flöda fritt och göra arbetsytan mer personlig med hjälp av allt från vaser till vackra hattar på väggen. Bara du själv sätter gränserna. 

 

 

 

 

5 inredningstips för hemmakontoret
Möbler och detaljer för arbetshörnan från Ikea.

4. Smart och snygg förvaring 

Papper som ligger utspridda över hela skrivbordet och pennor som saknar plats ger ett rörigt intryck. Det kan dessutom bli en riktig energitjuv för den som lätt påverkas negativt av oordning. Satsa på snygg papperssförvaring, fina burkar för pennor och lådor med lock att förvara sådant du inte vill ska ligga framme. 

5 inredningstips för hemmakontoret
Förvaring från Ferm Living.

5. Pigga upp med färg 

Färg fortsätter att pigga upp inomhus – så även i arbetsrummet. Men du behöver inte måla om ett helt rum för, du kan skapa lika stor förändring genom att lyfta in färgglada detaljer i inredningen. 

5 inredningstips för hemmakontoret
Gul stol från Hay.
Rulla till toppen