6 gröna badrum att inspireras av

Vill du ha ett ombonat badrum – satsa på grönt. Låt mjuka och dova nyanser, i kombination med ytor med mönster och struktur, skapa skön harmoni. Här är detaljerna som skapar vårkänsla i badrummet.


1. Blanda matt och blankt

Badrumsserien ”Mezzo” från Vedum finns i den mjuka nyansen ”Skogsgrön”. Snygg ihop med en mix av olika kakel och matta målade väggar.

6 gröna badrum att inspireras av
Foto Vedum
2. Mixade mönster

Det här lilla men välplanerade badrummet ligger förvisso i det australiska hotellet Little Albion House, men bra inredningsidéer är alltid värda att låna! Här blandas stilren marmor på golvet med grönt mönstrat cementkakel på väggen, finns bland annat hos Kakel­specialisten och Stonefactory. Tvättstället utan lådor ger ett luftigt intryck, och spegeln ger en ökad rumskänsla.

6 gröna badrum att inspireras av
Foto Little Albion House
3. Sneda vinklar

Det mintgröna kaklet ”Telaio” från Fired Earth har här lagts på snedden och skapar därmed en intressant effekt. Också mönster som chevron och fiskben blir snygga i kontrast mot ett mer klassiskt golv.

6 gröna badrum att inspireras av
Foto Fired Earth
4. Kreativt utrymme

Rombformat flerfärgat kakel i gröna nyanser ger en kreativ kick i dusch­utrymmet. Den inbyggda lösningen, där bara reglage och dusch är synliga, gör också att kaklet kommer till sin rätt. Inbyggnads­blandare ”Bell” från Damixa.

6 gröna badrum att inspireras av
Foto Damixa
5. Satsa på grönt

Gröna växter gör sitt intåg också i bad­rummet, och det enklaste är kanske att låta dem hänga från talet. Krukor från Broste Copenhagen.

6 gröna badrum att inspireras av
Foto Broste Copenhagen
6. Ombonad minimalism

Ballingslöv lanserar sin minimalistiska badrumsmöbel ”Lessmore” i en grågrön färg som ger en omslutande och modern känsla tillsammans med detaljer i svart och väggkakel i terrazzo. Kommoden finns både med hel och delad front.

6 gröna badrum att inspireras av
Foto Ballingslöv
Rulla till toppen