Skapa semesterkänsla hemma – 6 tips för en lyckad staycation

Borta bra men hemma ... bäst. Åtminstone när det kommer till plånboken och klimatet. Men hur gör man för att skapa semesterkänsla hemma? Här listar vi våra bästa tips för en riktigt bra staycation!


1. Förberedelse är A och O 

För att du ska kunna slappna av och riktigt njuta gäller det att rensa kalendern – men även att ha rent och fint runt omkring dig. Storstädning är inte direkt förknippat med semester men när det väl är klart kommer du kunna slappna av mer än om det ligger prylar framme och dammråttor i hörnen. Se även gärna till att disken är ren och att det inte ligger smutstvätt som ligger och pockar på uppmärksamhet i tvättkorgen. 

2. Lyxigt bäddat 

En av de bästa sakerna med att bo på hotell är att få krypa ner i rena, krispiga lakan och mysa under ett fluffigt täcke. Gärna med extra många mjuka kuddar att luta sig mot. Se därför till att bädda med dina finaste lakan och om plånboken tillåter – investera i sköna hotellkuddar. 

 

Skapa semesterkänsla hemma – 6 tips för en lyckad staycation
Fixa semesterkänslan med krispiga lakan och fluffiga hotellkuddar. Foto Himla
3. Rätt doft 

Hur det doftar hemma är minst lika viktigt för semesterkänslan. En av de bästa sakerna med att kliva över tröskeln till ett hotellrum är att det luktar rent och fräscht. Fuska dig till samma känsla hemma genom att plocka in färska snittblommor, doftstickor eller genom att spraya med linnevatten. Ett annat tips är att placera en riktigt lyxig och väldfotftande tvål i badrummet. 

4. Klädkod 

Göm dina vanliga mjukisbyxor långt in i garderoben och plocka i stället fram din finaste morgonrock. Det är inte bara inredningen som ska andas semseter – även det du har på dig bidrar till semesterkänsla och avkoppling.

Skapa semesterkänsla hemma – 6 tips för en lyckad staycation
Låt hemmet dofta rent och fräscht! Foto Washologi by Viktoria
5. Hotellfrukost hemma  

Plocka ihop din alldeles egen hotellfrukost och välj allt det som du tycker är riktigt gott. Givetvis upplagt på ditt finaste porslin och upphällt i dina vackraste glas.

6. Koppla ner 

Under en riktigt bra semester åker sällan mobiltelefonen fram mer än när man ska researcha närmaste restaurang eller strand. Passa därför på att stänga av pushnotiserna, sätta mobilen på ljudlöst och lämna den i ett annat rum. Behöver du ändå kunna nås av någon kan du ofta välja i inställningarna att sätta på ljud för enskilda kontakter. 

Du kommer behöva förbereda din staycation själv, men när det väl är gjort kommer du tacka dig själv och då är det bara att luta dig tillbaka, koppla av och njuta av din “hemester”.  

Skapa semesterkänsla hemma – 6 tips för en lyckad staycation
Duka upp en lyxig hotellfrukost för rätta staycation-känslan. Foto Artilleriet
Scroll to Top