Sugen på att måla om hemma? Vinn 2500 kronor på väggfärg

Går du i tankarna att måla om hemma? Nu kan du tävla om ett presentkort på väggfärg från Caparol till ett värde av 2500 kronor i samarbete med SVEFF – Sveriges Färg och Lim Företagare!

Att måla om kan förändra känslan i ett hem, och att göra det behöver inte alls vara så svårt. På alltommålning.se, som är Sveriges Färg och Lim Företagares sajt, finns mängder av tips och inspiration för dig som ska måla om något hemma, oavsett om det är en möbel, en vägg eller mindre snickerier.

Måla över tapet

Många funderar över hur man går tillväga för att måla över tapet, och det finns en föreställning om att det är svårt. Det behöver det inte vara, men det kan däremot krävas en del förarbete för att få det där perfekta resultatet. Det finns en tumregel som säger att 75 procent av arbetstiden bör läggas på förarbetet, och resterande 25 procent på själva målningen. 

På alltommålning.se finns det många tips för hur du gör när du ska måla på just tapet. Där rekomenderas det att du börjar med att göra ett vattentest för att se hur bra tapeten sitter på väggen. Blöt tapeten ordentligt med vatten med hjälp av en svamp eller en vattenspruta. Om tapeten sväller av vattnet, kommer den även göra det av vattenburen färg, och då kan du behöva ta bort den innan du målar. Läs mer om det och få ännu fler tips här!
 

Tävling: Vinn presentkort hos Caparol

Nu har du chansen att vinna ett presentkort hos Caparol till ett värde av 2500 kronor. Presentkortet går att använda både i Caparols i egna butiker och på caparolfarg.se. Du deltar i tävlingen genom att svara rätt på frågan nedan, samt motivera varför just du ska vinna. 

 

Lycka till! 

Rulla till toppen