Matilda Wibom Westerberg: “Alla förtjänar den bästa möjliga sovupplevelsen”

Mathilda Wibom Westerberg driver det egna bolaget JUNIPER som erbjuder högkvalitativa sängkläder i en tidlös design till rimliga priser. Här berättar hon för oss om bakgrunden till JUNIPER, och vad som är så speciellt med sängkläderna.

Idén till JUNIPER kom när Mathilda, hennes då nyblivna man Jacob och den gemensamma dottern Juni var på en kort smekmånad på Mallorca efter bröllopet. De bodde då på ett mysigt litet boutique hotell uppe i bergen.

– När vi vaknade på morgnarna på det lilla hotellet kände vi oss så otroligt utvilade och harmoniska. Självklart hade det mycket att göra med omständigheterna och att hotellet i sig var väldigt rogivande, men hela familjen var överens om att sängkläderna var de skönaste vi någonsin hade sovit i, berättar Mathilda.

Det fick dem att åka in till Palma för att köpa likadana sängkläder hem till lägenheten i Stockholm. Till deras besvikelse upptäckte de dock att de hade andra mått än de svenska och dessutom var otroligt dyra, så det fick vara. Men tur var kanske det, för istället såddes det första fröet till JUNIPER.

Hur JUNIPER grundades

Mathilda och hennes man behövde inte fundera länge förrän de började skissa på JUNIPER, eftersom de insåg att det saknades ett bolag på marknaden som erbjöd högkvalitativa sängkläder till ett rimligt pris.

Hade du drivit eget företag tidigare, eller vad har du för bakgrund? 
– Jag pluggade min ekonomikandidat vid Uppsala Universitet, och min MBA på London School of Business and Finance. I London väcktes mitt intresse för digital kommunikation och hur premiumvarumärken bör anpassa sig till en mer digital värld. Jag har inte varit egen tidigare, utan har jobbat på bland annat H&M, Electrolux och på Espresso House. På Espresso House drev jag utvecklingen av det globala lojalitetsprogram som inkluderar apputveckling samt kunderbjudandet och som till slut även resulterade i att jag lanserade företagets webbshop.

Matilda Wibom Westerberg:
Mathilda Wibom Westerberg grundade JUNIPER under sin föräldraledighet.

Att ta klivet från anställd till att starta eget under föräldraledigheten beskriver Mathilda som otroligt pirrigt, samtidigt som det kändes helt rätt.

Hur gick det till när ni startade upp företaget?
– Vi påbörjade att lägga grunden till JUNIPER under sensommaren 2018 och lanserade den 5 mars 2019. Hela sommaren gick åt till att förstå sig på marknaden, behovet hos potentiella kunder och validera affärsmodellen. Sen hela hösten jobbade vi sex dagar i veckan med att sätta upp JUNIPER. Tänka igenom värdekedjan, finansiering, kontakta fabriker, tullverket, bolagsverket… You name it! 

Sängkläder av högsta bomullskvalitet 

Hur hittade ni en bomullsleverantör som uppfyllde era krav? 
– Vår bomull odlas i Kalifornien på världens mest moderna bomullsodling. Bomullen heter Supima och är topp 1 procent av världens finaste bomull. Det vi verkligen fastnade för var att producenterna säkerställer att de odlar den absolut främsta bomullen i världen med så lite miljöpåverkan som möjligt samt att de certifierar hela värdekedjan fram till slutkund för att säkerställa att kunden verkligen får det den betalar för.

Många säger att egyptisk bomull är den finaste, men vad är det för skillnad på den och Supimabomull?
– Det är en bra fråga. Egyptisk bomull har blivit en marknadsföringsterm som lätt förvirrar konsumenten. Det kan antingen referera till att bomullen är från Egypten, vilket är ovanligt, men då kan den ha olika kvalitet. Det kan även referera till att bomullen är av arten Gossypium Barbadense som slarvigt kan kallas just egyptisk bomull. Så lustigt nog är den absoluta majoriteten av bomullen som märks som egyptisk odlad i till exempel Indien eller Kina men av arten Gossypium Barbadense. Supimabomull är också av arten Gossypium Barbadense men för att få kallas Supima måste det vara 100% av den arten. Dessutom väljer man bort de bomullsblommor som inte har tillräckligt långa fibrer för att säkerställa att Supimabomullen håller en genomgående hög kvalitet.

Var det svårt att få till samma känsla i era sängkläder som i de ni sov på under er smekmånad?
– På ett sätt ja, då det var så mycket känslor kopplade till just den resan. Men samtidigt har vi verkligen fått till kvaliteten, och den är vi otroligt stolta över.

Matilda Wibom Westerberg:
JUNIPERs sängkläder passar alla hem, oavsett stil.
Matilda Wibom Westerberg:
Komplett dubbelset från JUNPER tillverkat av fjädertunn satinväv med 500 i trådtäthet.

Finns det möjlighet att få testa era sängkläder innan man bestämmer sig för att köpa dem?
– Nej, men du kan däremot köpa hem våra lakan och sängkläder, och testa dem under hela 30 dagar och är du inte nöjd får du lämna tillbaka dem och få pengarna åter. Det är något vi är otroligt stolta över!

 

Läs mer om JUNIPER på juniperofsweden.com!  

 

Scroll to Top