Så väljer du rätt golv – 5 tips!

Mönstrat, ekparkett eller färgstarkt – vilket golv du än väljer så finns det några sakar som kan vara bra att tänka på. Här är 5 bra tips!

1. Välj gärna olika golv till olika rum. Tänk både på funktionen och stämningen.

Så väljer du rätt golv – 5 tips!
”Eukalyptus” från finska Timberwise är ett infärgat och matt parkettgolv, som är inspirerat av eukalyptusbladets mjuka gröna färg.

2. Om du vill ha variation på golven och ändå behålla helheten kan du välja olika mönster men samma material. Alternativt välja olika golvmaterial men i färger som harmonierar med varandra.

Så väljer du rätt golv – 5 tips!
Ekparketten ”Kolmio” med trekantigt flätmönster är designat av Harri Koskinen och finns i många olika färgtoner. Från Timberwise.

3. Gör golvet till en naturlig del av inredningen genom att hämta upp färger, material och eventuellt mönster i andra delar av inredningen – i möbler, textilier och målade ytor som väggar.

Så väljer du rätt golv – 5 tips!
Kakel av lavasten är så beständigt att det kan användas överallt – i badrummet, i uterummet eller i köket. Golvet ”Nuda” från italienska Made a Mano, är tillverkat av lavasten från Etna på Sicilien, och kan fås i olika mönster och storlekar. På bilden är ”Nuda” lagt i vackert fiskbensmönster.

4. Det är smart att börja med golvet. Väggarna går alltid att måla eller tapetsera om, medan golvet är krångligare att åtgärda.

Så väljer du rätt golv – 5 tips!
”Castle Dark Oak” från Stiltje är ett exklusivt trägolv, tillverkat av fransk ek. Har bearbetats för hand, och knotor och oregelbundenheter gör golvet unikt. Anpassat för golvvärme.

5. På mindre ytor kan det vara värt att ta ut svängarna lite i valet av golv, till exempel i ett litet kök, i badrummet eller i en trappa. Där kan ett spännande golv verkligen bli en wow-faktor!

Så väljer du rätt golv – 5 tips!
”Trend Honeycomb Tile” från Tarkett är ett slitstarkt vinylgolv med kakelkänsla. Passar bra i hallen och på ytor som behöver vara lättstädade.
Rulla till toppen