5 detaljer som skapar hotellkänsla hemma

Den ombonade hotellstilen, med sina mustiga färger, eleganta detaljer och mjuka textilier, verkar vara här för att stanna. Och för den som gillar stilen finns det många knep att ta till – här är våra 5 bästa!


1. Ös på med kuddar

Stora, pampiga sänglampor skapar symmetri ihop med de blå kuddarna i sammet. Glömda är de dagar när prydnadskuddar skulle vara små och gulliga, här ska de vara stora, många och i lyxiga material. Tavlor i olika storlekar och former skapar ett asymmetriskt blickfång som ger spänning. Tapet, Designers Guild.

5 detaljer som skapar hotellkänsla hemma
2. Fixa fransk romantik

Inspirationen kommer från 1900-talets Paris, och för att skapa den känslan hemma bör du välja en tapet som andas romantik. Det kan vara allt från blommigt till toile de jouy. Just denna lyxiga tapet är från Lim & Handtryck och heter ”Belle époque”. Mönstret är från 1920–50 och är skapat på originalvalsar i en limtrycksmaskin från 1850-talet.

5 detaljer som skapar hotellkänsla hemma
3. Oväntad badrumslösning

Ett sovrum där inte sängen får huvudfokus? Här är det en rund dusch som stjäl uppmärksamheten, men det skulle också ha kunnat vara ett vackert badkar med förgyllda tassar. Att just använda delar av badrummet i sovrummet ger en känsla av diskret sensualism. Inspirerande är också att en stor spegel i rökig ton och bred guldram används som sänggavel.

5 detaljer som skapar hotellkänsla hemma
4. Elegant Art Déco

Vardagsrummet har en atmosfär som påminner om ”Den store Gatsby”. Ovanför soffbordet i Art Déco-stil hänger en stor och maffig kristallkrona, samtidigt som den blå toiletapeten matchas med en sammetssoffa med mörkblå sits och blommig klädsel. Hela sviten går i en inredning som känns lyxig i kvadrat och toppas med den upplysta och öppna garderoben, fylld med designerkläder och accessoarer.

5 detaljer som skapar hotellkänsla hemma
5. Bädda med vitt

Detta blågröna rum har en djärv och storblommig tapet från Designers Guild som heter ”Roseto”. Med väggar som kräver sin uppmärksamhet får rummets övriga inredning gå i enklare färger som kompletterar. En stor säng med fluffigt täcke, bäddad med krispigt vita lakan, är klassiskt och håller alltid. Sänggavel och ram går i en dovt ljusblå färg som är hämtad från blommorna i tapeten.

5 detaljer som skapar hotellkänsla hemma
Rulla till toppen