Nu kan du fira Pippi Långstrumps 75-årsdag med en specialdesignad mugg

Evigt unga Pippi Långstrump fyller 75 i år! De specialdesignade jubileumsmuggarna är ett samarbete med Rädda Barnen, för att hjälpa flickor på flykt.

Hon är stark, hon är modig, och hon är alltid snäll. Vem vi pratar om? Pippi Långstrump så klart! I år firar vi att det är 75 år sedan denna favorit bland barnbokshjältar först introducerades för sin publik, i boken ”Pippi Långstrump” från 1945. 

Tillsammans med Rädda Barnen har Design House Stockholm skapat en speciell jubileumsmugg för att fira Pippi. 10 kronor per mugg går till Rädda Barnens arbete för att hjälpa barn, och framförallt flickor på flykt. 

Muggarna finns i två olika storlekar och är tillverkade i stengods. Inuti finns en bild på Pippi som lyfter Lilla Gubben och utsidan pryds av antingen ett mönster av Lilla Gubbens prickar, eller orden strong, brave och kind. Handtagen är utformade och målade för att likna Pippis karakteristiska hårfläta. 

Muggarna kostar 275 kr för de större och 245 kr för de mindre och säljs endast under 2020. 

Design House Stockholm har tidigare gjort succé med sina populära muggar med olika Astrid Lindgren-citat, som till exempel ”Jag är fräknigare och vackrare än någonsin. Fortsätter det så här blir jag direkt oemotståndlig”.

Ikeas nya kollektion Lurvig har möbler för ditt husdjur

Rulla till toppen