Ge hemmet en nystart – 8 tips!

Nytt år – nya möjligheter! Med små knep kan du enkelt förändra hemma och skapa en ny känsla i varje rum. Här är våra bästa tips!


1. Rensa i köksskåpen 

Är dina skåp och lådor också fyllda med saker du inte använder? Avvara lite tid och gör en ordentlig utrensning. Det kommer både underlätta vardagens middagsbestyr samtidigt som det blir roligare att titta på. Har du öppna hyllplan kan du passa på att färgkoordinera porslinet eller bygga små stilleben. De köksprylar du inte vill behålla kan du antingen ge bort eller lämna in för återbruk. 

 

 

 

 

Ge hemmet en nystart – 8 tips!
Stilrent och ordnat med porslin från H&M Home.
2. Låt gröna växter flytta in 

Vill du skapa vårkänslor inomhus? Då är det läge att låta gröna växter flytta in. Pelargon och fjädersparris är exempel på växter vars ljusgröna blad för tankarna till varmare tider. 

Ge hemmet en nystart – 8 tips!
Våren på Ikea går i växternas tecken.
3. Ta kontroll över hallförvaringen 

Skor huller om buller, ytterkläder på golvet eller dålig belysning. Hallen är ett inredningsdilemma för många. Varför inte inleda det nya året med att ta kontroll över situationen. Är mysig hall gör ofta att det känns enklare att hålla den i ordning. Investera i rymliga korgar, en snygg klädhängare och en matta som hänger ihop med resten av inredningen. Se även över om du behöver addera någon belysning. I hallen behövs både god allmänbelysning och mysig stämningsbelysning i form av vägg- eller golvlampa. 

 

Ge hemmet en nystart – 8 tips!
Smart och snygg hallförvaring från H&M Home.
4. Ny känsla med gardiner 

Skira gardiner i bomull eller linne känns alltid rätt – och gör dessutom att rummet känns mer ombonat. Om du fäster de svepande gardinlängderna nära taket skapar du dessutom illusionen av högt i tak. 

 

Ge hemmet en nystart – 8 tips!
Gardinlängder från tak till golv hos Ikea.
5. Uppdatera hemmakontoret 

Tillhör du skaran som arbetar bäst när det är städat runt omkring dig? Precis som i köket kan det vara smart att ge hemmakontoret en omgång. Rensa bland gamla papper, plocka undan småprylar i lådor och låt vackra inredningsdetaljer stå framme. 

Ge hemmet en nystart – 8 tips!
Låt arbetshörnan bli vacker och harmonisk med hjälp av vackra detaljer. Foto Trendgruppen/Mikael Lundblad
6. Förändra med textilier 

Du har säkert hört det förut – men att lyfta in nya textilier i hemmet gör verkligen stor skillnad. Färgskalan med jordiga och brända toner syns även i vår, och extra bra gör den sig kanske i sovrummet där nyanserna tillför massor av värme. 

Ge hemmet en nystart – 8 tips!
Bädda med en mix av färger och texturer för en levande känsla. Foto Himla
7. Underlätta matlagningen 

Låt köket bli en avslappnande och inbjudande plats genom att hålla bänk och arbetsytor fria. Låt hellre köksredskap och köksmaskiner stå gömda i skåp och satsa på rena ytor med få väl valda detaljer som sätter stilen. 

Ge hemmet en nystart – 8 tips!
Underlätta matlagningen genom att låta arbetsytorna i köket vara fria från prylar. Foto Kvänum
8. Sätt färg med stilleben

Att färg är vårens säkra kort har du kanske inte missat. Men man behöver inte måla om ett helt rum för att pigga upp hemma. Det går minst lika bra med vackra stilleben av färgglada vaser, ljusstakar, askar och andra favoritsaker. Ett bra tips är att fynda unika detaljer på loppis.

Ge hemmet en nystart – 8 tips!
Sobert stilleben från Ikea.
Rulla till toppen