6 stora inredningstrender i vår

Futuristiskt 70-tal, sober färgskala och blänkande metall. Längtar du till våren? Här är 6 stora trender att spana in redan nu!


1. Färgsätt med ljus 

Färg är på frammarsch – nu även i form av belysning. Men det är inte bara lampskärmar som kommer i kulörta varianter, nu ligger ännu mer fokus på ljuset i sig och dess funktion som färgsättare i rummet. Ett exempel på detta är bland annat lampan Uptown från Foscarini som tillverkats i glas i flera olika färger. Ett smart DIY-trick för att själv skapa färggrann belysning är att helt enkelt byta ut den vanliga glödlampan mot en i färg, som finns att hitta i de flesta lampbutiker. 

 

6 stora inredningstrender i vår
Lampan Uptown från Foscarini är formgiven av Ferruccio Laviani.
2. Gula toner 

Gult är så långt ifrån fult man kan komma. Kulören är nämligen en av vårens stora trendfärger som gärna får synas på allt från detaljer till väggar och möbler. Gult syns även i kombination med grönt och turkos.  

6 stora inredningstrender i vår
Grönt och gult – vårens trendfärger från Nordsjö.
3. Tenn och silver 

Glöm mässing, koppar och guld för en stund. I vår låter vi tenn, silver och nickel flytta in i våra hem. Passa på att fynda fina tennobjekt på loppis eller damma av silverljusstakarna. 

6 stora inredningstrender i vår
Ljusstaken Tender är formgiven av Charlotte von der Lanchen för Klong.
4. Neutralt och sandfärgat 

Den neutrala färgpaletten tycks vara här för att stanna – och än har vi inte tröttnat! I vår får gärna hela inredningen gå i den naturliga färgskalan där toner av beige, vitt, brunt och grått står i fokus. 

6 stora inredningstrender i vår
Våren hos H&M Home går i naturtoner som beige, brunt och grått.
5. Mindful living

Denna trend hänger nära ihop med den naturliga, men har ett lite bredare perspektiv. Här handlar allt om att låta inredningen bli så enkel och harmonisk som möjligt. Gärna med närhet till naturen i form av gröna nyanser, växter och naturinspirerade detaljer såsom snäckor. Även tavlor och posters med naturmotiv har en självklar plats i denna trend.  

 

6 stora inredningstrender i vår
”Shell pot” från Ferm Living har redan blivit en favorit i många hem.
6. Futuristiskt 70-tal 

Nu blickar vi både fram – och bakåt i tiden. Här möter 1970-tal och 1930-talets Art Deco nämligen futuristiska och rymdinspirerade influenser. Trenden har redan nu börjat smyga sig på men inför våren 2020 växer trenden i form av framför allt futuristiska lampor och Art Deco-inspirerade möbler.

6 stora inredningstrender i vår
Art deco-inspirerad fåtölj från Ferm Living.
Rulla till toppen