8 stilsäkra sovrum att inspireras av

Ett sovrum är till för mer än bara sömn – med hjälp av snygg och ombonad inredning blir det ett rum att njuta av när som helst på dygnet. Här är åtta sovrum vi inte kan få nog av just nu!


1. Färgharmoni 

Ska du måla om i sovrummet? Testa en grön eller grågrön kulör som sägs vara både rogivande och stressreducerande. Vill du pigga upp rummet lite går det utmärkt att placera en matta eller andra detaljer i mer knalliga kulörer. 

 

8 stilsäkra sovrum att inspireras av
Här har sovrummet målats i en vilsamt gröngråblå nyans, färgkod S2005–G204. Foto Cecilia Möller
2. Lantlig lyx

Tygdraperade väggar, takkrona,  guldfärgade detaljer och romantiska tyger. Det är några av ledorden till denna sovrumsstil som andas lantlig lyx med inspiration från sekelskifte. 

8 stilsäkra sovrum att inspireras av
I det här sovrummet har det råa vindstaket klätts in i textil för en mer ombonad känsla. Foto Karin Johansson
3. Lekfullt 

Ta ut svängarna och inred med grafiska mönster och geometriska former à la 60-tal. Välj två komplementfärger för fin effekt, här har man till exempel valt blått och gult, två lekfulla färger som passar bra ihop. 

8 stilsäkra sovrum att inspireras av
Skapa en lekfull känsla med geometriska mönster och färg. Foto Marie Grini
4. Lyxig avkoppling 

Förvandla ditt sovrum till en glamorös hotellsvit! Stilen fixar du med hjälp av tunnga sammetsgardiner och överkast, mjuka mattor och mörka nyanser – som vinrött och grått tillsammans med guld eller koppar. 

8 stilsäkra sovrum att inspireras av
Skapa en lyxig känsla i sovrummet med dova toner och sköna material. Foto Jorunn Tharaldsen
5. Lantlig oas 

Tapetserade väggar ger vilket rum som helst en mer ombonad känsla. Småmönstrade tapeter kan upplevas som ett säkrare kort men det viktigaste är att hitta en känsla som känns rätt. I det här sovrummet matchas tapeterna med en sovrumsdör i en grön kulör.

 

 

8 stilsäkra sovrum att inspireras av
I det här sovrummet sitter en originaltapet från 60-talet kvar på väggarna. Foto Pernilla Sjöholm
6. Naturliga detaljer 

Vill du skapa en naturlig känsla i sovrummet? Då är växter, trä och rotting givna val. Genom att måla en eller flera väggar med kalkfärg förstärker du den levande känslan i rummet. 

 

8 stilsäkra sovrum att inspireras av
Luftigt och naturnära med hjälp av växter och kalkfärg. Foto Tommy Durath
7. Ljust och skandinaviskt 

Den vita färgskalan med inslag av beige och svart är en riktig klassiker när det kommer till sovrum. Och det är kanske inte så konstigt – den är både rogivande och relativt enkel att få till. Ett bra tips är att lyfta in mycket textilier och växter i inredningen, för att undvika att det vita rummet upplevs kalt. 

 

 

 

 

8 stilsäkra sovrum att inspireras av
Skapa en vacker rumsavdelare med tunn gardin. Foto Carina Olander
8. Varm minimalism

Minimalistiskt betyder inte att det inte är ombonat. Men om man vill få till den ombonade känslan i en minimalistik stil handlar det om att välja rätt detaljer. Här får sorvummet en ombonad och organisk känsla med hjälp av kalkfärg medan trädetaljerna tillför värme. 

 

 

8 stilsäkra sovrum att inspireras av
Minimalistiskt och ombonat med färger och textilier. Foto Liselotte Lundström
Rulla till toppen