6 personliga trappor – så fixar du stilen!

Trappan hamnar ofta längst ner på listan när det kommer till att inreda hemma – men med små medel går det att göra den både personlig och snygg. Här är sex stilsäkra idéer att inspireras av!

Färgstarka trappsteg 

Fram med målarburk och pensel! Det här är ett av de enklaste – och mest effektfulla – knepen för att snabbt ge trappan en snygg förändring. Välj en färg du gillar eller som passar fint ihop med hallen. Sedan är det bara fantasin som sätter gränserna. Antingen målar du ovansidan av trappstegen, mellanrummen eller så låter du hela trappan gå i din favoritkulör. 

6 personliga trappor – så fixar du stilen!
Sätt trappan i fokus med en knallig kulör. Foto Beckers

Tapetsera mera  

Det krävs lite tålamod och koncentration, men när du väl är klar har du en trappa utöver det vanliga. Beroende på vilken tapet du väljer kan du få fram olika känslor och inredningsstilar. Här har trappan fått mönstrad tapet i svartvitt som matchar rummets övriga inredning av grafisk konst och stilrena detaljer. 

6 personliga trappor – så fixar du stilen!
Piffa upp trappan genom att tapetsera trappstegen. Foto Cecilia Möller

Kontrastera gråskalan

Grått är ett säkert kort som aldrig går ur tiden. Men var inte rädd för att matcha gråskalan med mer utstickande färger och detaljer. Här har hela trappan målats grå medan trappräcket i trä blir en fin kontrast. Addera växter för ett extra inbjudande intryck. 

 

 

6 personliga trappor – så fixar du stilen!
Stilrent och inbjudande när gråskala möter varma nyanser. Foto Beckers

Inred med konst och detaljer  

Vill du att trappan verkligen ska dra ögonen till sig? Då är färgglad konst, posters och lekfulla detaljer ett måste. Skapa en fantasifull och inbjudande tavelvägg, satsa på färgstark belysning och bygg vackra stilleben i anslutning till trappan. 

6 personliga trappor – så fixar du stilen!
Konst, posters och speglar gör trappan till en lekfull och inbjudande plats. Foto Rebecca Martyn

Integrera trappan med vardagsrummet 

Bor du litet? Då kan det vara bra att utnyttja trappan och låta den bli en del av vardagsrummet. Här har man skapat ett mysigt vardagsrumshörn precis under trappan, med soffa, tavellist och speglar. Snyggt och smart på samma gång. 

6 personliga trappor – så fixar du stilen!
Låt trappan bli en naturlig del i rummet. Foto Cecilia Möller

Addera textilier 

Nyckeln är att se trappan som en viktig del i hemmet. På samma sätt som du lägger omsorg och tanke på sovrum och vardagsrum. En lyxig känsla skapar du enkelt med vackra textilier, såsom sammet eller linne. Ligger trappan i hallen kan man med fördel inreda med en inbjudande sammetspuff – stilrent och snyggt.

 

 

6 personliga trappor – så fixar du stilen!
Skapa en lyxig känsla med hjälp av textilier. Foto Yvonne Wilhelmsen
Rulla till toppen