10 populära sökord på Hemnet just nu

Både priser och antal försäljningar av objekt fortsätter att öka. Men vilka är de vanligaste kriterierna när man letar nytt? Här är de mest populära sökorden på Hemnet just nu!

Pool, kakelugn eller kanske en stor altan? Listan över kriterier när man letar ny bostad kan växa sig lång. Men vissa saker viktigare än andra. Nu har Svensk Fastighetsförmedling, med hjälp av data från Hemnet, tagit reda på vad bostadsletare faktiskt vill ha – och vilka som är de vanligaste sökorden på sajten just nu. På listan syns väntade ord som vindsvåning ocb balkong, men även några uppstickare – fler letar exempelvis efter uthyrningsdel.  

– I samband med den utbredda bostadsbristen som råder talas det allt mer om alternativa boendelösningar. En uthyrningsdel är en separat lägenhet med egen ingång, vilket är ett mycket attraktivt attribut då den kan hjälpa till att finansiera en stor del av boendet, inte minst då delar av hyresintäkten är skattefri. Framöver kommer vi med största sannolikhet se fler sökord av liknande karaktär, såsom bostadshotell och community living, säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Det här söker vi efter – hela listan! 

Bostadsrätter 
1. Balkong
2. Hiss
3. Uteplats
4. Garage
5. Vindsvåning
6. Högst upp
7. Uthyrningsdel
8. Kakelugn
9. Terrass
10. Sekelskifte

Villor 
1. Pool
2. Garage
3. Sjötomt
4. Enplan
5. Kakelugn
6. Balkong
7. Sjö
8. Sekelskifte
9. Sjöutsikt
10. Hav

 

 

Rulla till toppen