7 kreativa hemmakontor –  så fixar du stilen!

Färgfest, sobert, pampigt eller bohemiskt – här är all inspiration du behöver för hemmakontoret!

Snyggt på liten yta 
Använd kreativiteten och förvandla utrymmet under trappan till en mysig arbetshörna, där du kan krypa upp med en kaffe framför datorn. Skrivbord går att hitta i mindre storlekar, sedan gäller det bara att anpassa inredningen efter utrymme. Ett tips är att satsa på riktigt bra belysning och fina detaljer.

 

7 kreativa hemmakontor –  så fixar du stilen!
Utnyttja ytan under trappan – snyggt och smart! Foto Helena Elm

Bohemiskt 
Det bohemiska uttrycket fixar du enkelt med hjälp av tunga bokhyllor i trä (det går lika bra med stora golvhyllor som lite nättare vägghyllor). Sedan är det bara att fylla hyllorna med massor av böcker i olika färger och storlekar. Andra detaljer som fixar stilen är blommiga lampskärmar, portföljer som inredningsdetaljer och vackra skulpturer. 

 

 

 

7 kreativa hemmakontor –  så fixar du stilen!
Kontrastera de ljusa ytorna med mörka möbler och färgstarka detaljer. Foto Tia Borgsmidt

Personligt 
Vill du få till ett riktigt personligt arbetsrum? Då kan det vara bra att försöka titta bortom möbelkatalogerna och Instagramflöden – och att blanda märken, material, blandat och nytt. Ett annat tips är att inreda med små detaljer som bryter av mot resten av stilen i rummet. Antingen något du ärvt eller som betyder något extra. Det behöver inte alltid vara fint för att passa in, personliga detaljer ger rummet karaktär och gör det mer intressant. 

7 kreativa hemmakontor –  så fixar du stilen!
Allt i inredningen behöver inte vara perfekt – lyft in personliga detaljer som sticker ut.

Skandinaviskt 
Här är ledorden ljusa ytor, växter och inslag av trä och mysiga textilier. Med en färgskala som domineras av vitt, grått, grått och beige. Den skandinaviska stilen är enkel att få till och går att variera i oändlighet. Om du vill undvika en alltför avskalad stil är det bara att lyfta in många detaljer som korgar, ljusstakar, pennhållare och tavlor. 

 

 

7 kreativa hemmakontor –  så fixar du stilen!
Skandinaviskt betyder inte automatiskt avskalat. Lyft in många detaljer för en dynamisk känsla. Foto Cecilia Möller

Extravagant 
Inspireras av engelska bibliotek och låt hemmakontoret bli en pampig oas – där tunga möbler och mustiga kulörer möter sammet, guld och mahogny. Ett bra tips är att hålla utkik efter begagnade möbler för en genunin känsla. 

 

 

 

 

7 kreativa hemmakontor –  så fixar du stilen!
Fixa biblioteksstilen med mustiga toner och gedigna möbler. Foto Jeanette Bækkevold

Färgstarkt och mönstrat
Här handlar allt om färg, form och mönster! Och om att skapa en bra mix. Ett tips är att utgå från ett mönster med flera färger, som exempelvis en väggbonad. Därefter kan man addera andra mönster som innehåller en eller flera av samma färger som huvudelementet. 

7 kreativa hemmakontor –  så fixar du stilen!
Släpp fantasin lös och inred med färg! Foto Johanna Hagbard

Grafiska detaljer 
Vita väggar, svarta detaljer och inslag av grönt, mässing och trä. Den avskalade Hemnet-trenden tycks vara här för att stanna, och vi förstår varför. En mer personlig känsla fixar du enkelt genom fotografier, tavlor och böcker i samma enhetliga färgskala. 

7 kreativa hemmakontor –  så fixar du stilen!
Stilrent och harmoniskt med en enhetlig färgskala. Foto Cecilia Möller
Rulla till toppen