Renoveringarna som ökar ditt bostadsvärde – mäklarens bästa tips

Varje år lägger vi i Sverige miljarder på renovering, och enligt marknadsplatsen Offerta satsar vi allt mer på mindre förändringar som golv, kakel och klinkers. Men vilka renoveringar har mest betydelse när det är dags att sälja? Mäklaren Anna Danielsson från Erik Olsson listar sina bästa tips!

1. Små renoveringar kan göra stor skillnad
Det har visat sig att det är just de små insatserna som kan göra störst skillnad när det handlar om investering och försäljning. Det kan till exempel handla om att byta golv, måla och tapetsera eller byta handtag. 

2. Förändra planlösningen 
En trend som fortfarande håller i sig är den öppna planlösningen. Det är något många köpare letar efter. Men glöm inte att hålla koll på vilka väggar som är bärande innan du börjar.

Renoveringarna som ökar ditt bostadsvärde – mäklarens bästa tips
Ett nytt golv kan göra stor skillnad. Foto Ragnar Hartvig, Mona Gundersen

3. Släpp in ljuset!
Lägg extra fokus på hallen – bostadens första intryck. Skicket på golvet, väggarna och taket bidrar, så se till att det blir ljust och fräscht. Ett tips är att sätta upp en spegel i hallen. Då blir den ljusare samtidigt som den känns både större och mer inbjudande.

4. Vikten av styling
När din bostad skall säljas är det viktigt att den visas från sin allra bästa sida. Här kan du anlita experter eller göra stylingen själv. Om du väljer att styla själv var beredd på att det kräver en hel del energi och kanske en del pengar. Ett hållbart sätt om du saknar prylar är att låna av vänner eller bekanta.

5. Var inte rädd för att renovera
Oavsett hur mycket du vill lägga på din bostad innan försäljningen så är mitt tips att våga fräscha upp. Det gör att fler tycker din bostad är attraktiv på ett sätt som ökar värdet på den.

Renoveringarna som ökar ditt bostadsvärde – mäklarens bästa tips
Fräscha ytor gör bostaden mer attraktiv. Foto Cecilia Möller
Rulla till toppen